Μακελειό σε μπαρ έπειτα από αστυνομικό έλεγχο της Κολομβίας

Μακελειό σε μπαρ έπειτα από αστυνομικό έλεγχο της Κολομβίας

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  σε ένα ασφυκτικά γεμάτο μπαρ στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, κατά τη διάρκεια αδιευκρίνιστης συμπλοκής που προκλήθηκε από αστυνομικό έλεγχο.

Ενώ η αστυνομία πραγματοποιούσε έλεγχο, καθώς μέσα στο μπαρ χωρητικότητας 30 ατόμων βρίσκονταν 180 άτομα, ένα είδος αερίου "έπνιξε" τον χώρο κοστίζοντας τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε - Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνες.

Άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο μπαρ που βρίσκεται σε μια από τις πλέον δημοφιλής περιοχές νότια της πρωτεύουσας της Κολομβίας, δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης ο διοικητής της αστυνομίας της Μπογκοτά, στρατηγός Λουίς Εδουάρδο Μαρτίνεζ.

Η αστυνομία έφτασε στο μπαρ για να κάνει έλεγχο μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, βρήκε μέσα στο κέντρο περίπου 180 ανθρώπους ενώ η χωρητικότητα του μπαρ περιοριζόταν για μόλις 30 πελάτες.

Ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να κάνει έλεγχο, από άγνωστη αιτία ρίχτηκε στο εσωτερικό ένα είδος αερίου ή δακρυγόνου, προκαλώντας άτακτη φυγή των θαμώνων και το θάνατο έξι ανθρώπων από ασφυξία εξ αιτίας του συνωστισμού.

Η προέλευση του αερίου ερευνάται, σύμφωνα με την επίσημη αστυνομία.

Πάντως η εφημερίδα Ελ Τέμπο επικαλούμενη μια δικαστική πηγή, ανέφερε ότι το αέριο ρίχτηκε στο μπαρ από τα μέλη της αστυνομίας. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ, κατηγόρησε την αστυνομία ότι οι θάνατοι προήλθαν από την υπερβολική χρήση βίας των μελών της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας στη Μπογκοτά, στρατηγό Μαρτίνεζ έχει διαταχθεί έρευνα για να εξακριβωθεί αν υπήρξε "υπερβολική χρήση" βίας ή κακοποίηση από την αστυνομία.

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network