Μακελειό στη Σερβία, ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 13 ανθρώπους

Μακελειό στη Σερβία, ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 13 ανθρώπους

Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 13 ανθρώπους στο χωριό Βέλικα Ίβαντσα.

Ένοπλος στο χωριό Βέλικα Ίβαντσα της Σερβίας άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί και σκότωσε 13 ανθρώπους.Σχεδόν όλα τα θύματα δολοφονήθηκαν στο κρεβάτι, την ώρα που κοιμόντουσαν.

Ο 60χρονος Λιούμπισα Μπ., σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη σερβική αστυνομία, σκότωσε έξι άνδρες, έξι γυναίκες και ένα μωρό και στη συνέχεια προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του και να αυτοκτονήσει

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου B92, στις 5:30 το πρωί ο 60χρονος σκότωσε πρώτα το γιο του και στη συνέχεια με το όπλο στα χέρια ξεκίνησε από σπίτι σε σπίτι και σκότωσε 12 γείτονες και συγγενείς. Μετά πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοπυροβολήθηκε.

Η εκπρόσωπος του κέντρου επειγόντων περιστατικών Νάντα Ματσούρα δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta ότι μεταξύ των τραυματιών είναι ο δράστης, η σύζυγός του και μία νεαρή γυναίκα.

"Τα θύματα είναι συγγενείς και γείτονες από πέντε οικογένειες. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα κίνητρα. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με κανέναν γιατί τα σπίτια είναι κλειστά" δήλωσε ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας Μίλοραντ Βέλοβιτς.

Ο αρχηγός δήλωσε ότι σχεδόν όλα τα θύματα δολοφονήθηκαν στο κρεβάτι, την ώρα που κοιμόντουσαν. Μεταξύ αυτών ένα ζευγάρι νεαρών και το δίχρονο αγοράκι τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Βέλιοβίτς, ο δράστης και ο γιος του, πριν από έναν χρόνο έμειναν χωρίς δουλειά. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ο δράστης το 1991 - '92 συμμετείχε στον πόλεμο στην ανατολική Σλαβονία της Κροατίας.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι γείτονες δήλωσαν πως ο δράστης δεν συμπεριφερόταν βίαια και δεν προκαλούσε προβλήματα.

Μέχρι στιγμής άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη που.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: