Μακελειό στο Τέξας: Ακροδεξιές διασυνδέσεις του ενόπλου ερευνούν οι αρχές – Το σήμα που βρέθηκε στα ρούχα του

Μακελειό στο Τέξας: Ακροδεξιές διασυνδέσεις του ενόπλου ερευνούν οι αρχές – Το σήμα που βρέθηκε στα ρούχα του
Αστυνομία στο Τέξας istock

Σήμα που σημαίνει "ακροδεξιό απόσπασμα θανάτου" και συναντάται σε ακροδεξιές ομάδες στις ΗΠΑ βρέθηκε στα ρούχα του ενόπλου που σκότωσε οκτώ άτομα στο Τέξας.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν αν ο ένοπλος που σκότωσε οκτώ ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σε εμπορικό κέντρο του Ντάλας είχε ακροδεξιές διασυνδέσεις.

Ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός στο σημείο από τα πυρά αστυνομικού, ονομάζεται Μαουρίτσιο Γκαρσία, ηλικίας 33 ετών. Οι έρευνες τώρα έχουν στραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του δράστη για να διερευνήσουν την ιδεολογία του, σύμφωνα με το BBC.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης φορούσε ένα στα ρούχα του με τα γράμματα RWDS για το “Right Wing Death Squad” που σημαίνει ακροδεξιό απόσπασμα θανάτου”. Πρόκειται για μια φράση που είναι δημοφιλής μεταξύ των ακροδεξιών και ομάδων που συσπειρώνονται γύρω από τη “λευκή υπεροχή”.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο CBS ότι ερευνάται το αν το κίνητρο συνδέεται με ακροδεξιά του πιστεύω, καθώς επίσης και αν είχε δεσμούς με ομοϊδεάτες του.

Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα τουφέκι τύπου AR-15 και φορούσε πολεμικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, ενώ πάνω του βρέθηκαν πολλά πυρομαχικά.

Μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές πανικού και τρόμου όταν ο ένοπλος βγήκε από το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου και άρχισε να πυροβολεί κατά των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί.

Έξι άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στον τόπο του εγκλήματος στα βόρεια προάστια του Ντάλας, ενώ δύο ακόμα άτομα πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ τουλάχιστον τρία άτομα παρέμεναν σε κρίσιμη κατάσταση την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά, λέγοντας ότι «πάρα πολλές οικογένειες έχουν άδειες καρέκλες στα τραπέζια τους» ενώ κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολιτικούς του αντιπάλους να υποστηρίξουν αυστηρότερους ελέγχους στην οπλοκατοχή.

Από την άλλη, η απάντηση του ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ ήταν ότι αντί για απαγορεύσεις πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση ψυχικής υγείας.

«Υπάρχουν μερικές πιθανές εύκολες λύσεις, όπως η ψήφιση νόμων, για να πάρουμε τα όπλα από τα χέρια επικίνδυνων εγκληματιών και να αυξήσουμε τις ποινές, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε ότι πίσω από τον θυμό και η βία βρίσκονται προβλήματα ψυχικής υγείας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα