Μαλαισία: Βρέθηκαν 139 μαζικοί τάφοι. Πιθανόν να είναι θαμμένοι μετανάστες

Μαλαισία: Βρέθηκαν 139 μαζικοί τάφοι. Πιθανόν να είναι θαμμένοι μετανάστες

Η αστυνομία της Μαλαισίας ανακάλυψε 139 τάφους κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη. Κάποιοι από αυτούς περιέχουν περισσότερα από ένα πτώματα

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα πως 139 τάφοι, που πιστεύεται πως περιέχουν τα λείψανα μεταναστών, βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ταϊλάνδη και πως ορισμένοι από τους τάφους περιείχαν περισσότερα από ένα πτώματα.

Οι τάφοι βρέθηκαν σε 28 χώρους που πιστεύεται ότι ήταν καταυλισμοί εμπορίας ανθρώπων σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα σύνορα, στο βόρειο τμήμα της Μαλαισίας, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής, Χαλίντ Αμπού Μπακάρ.

"Στην επιχείρηση την οποία διεξαγάγαμε από τις 11 έως τις 23 Μαΐου ανακαλύψαμε αυτό που πιστεύουμε πως είναι 139 τάφοι", δήλωσε ο Χαλίντ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε πως ένας τάφος βρισκόταν περίπου σε απόσταση 100 μέτρων από έναν μαζικό τάφο που ανακαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη νωρίτερα αυτό τον μήνα.

"Η πρώτη ομάδα των αξιωματικών μας έφθασε στην περιοχή σήμερα το πρωί για να ξεθάψει τα πτώματα", είπε ο Χαλίντ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Μαλαισίας Άχμαντ Ζαχίντ Χαμίντι είχε δηλώσει την Κυριακή, πως αξιωματούχοι εργάζονται για να προσδιορίσουν κατά πόσον οι τάφοι ανήκουν σε θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Τουλάχιστον 26 πτώματα ξεθάφτηκαν από τον μαζικό τάφο στην Ταϊλάνδη που ανακαλύφθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Βρισκόταν κοντά σε έναν καταυλισμό που πιστεύεται πως συνδέεται με κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Η Νοτιοανατολική Ασία είναι αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική κρίση, καθώς χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται από παράνομα κυκλώματα διακινητών από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές στη Μαλαισία και στην Ινδονησία μέσω Ταϊλάνδης.

Περισσότεροι από 3.000 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι από τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές, βρέθηκαν μεσοπέλαγα σε πλοία στη Μαλαισία και στην Ινδονησία αυτό τον μήνα εξαιτίας της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ταϊλάνδη εναντίον των διακινητών.

SHARE:

24Media Network