Μαουρίσιο Μάκρι: Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής διορίσθηκε πρόεδρος του Ιδρύματος της FIFA

Μαουρίσιο Μάκρι: Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής διορίσθηκε πρόεδρος του Ιδρύματος της FIFA
Mauricio Macri AP

Το Ίδρυμα της FIFA ιδρύθηκε το 2018 κι έχει σκοπό την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής στον κόσμο και την εξασφάλιση βοήθειας για αποκατάσταση αθλητικών υποδομών που έχουν καταστραφεί.

Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, που επιπλέον είχε διατελέσει ιδιοκτήτης του εμβληματικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Μπόκα Τζούνιορς, διορίσθηκε πρόεδρος του ιδρύματος της FIFA, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA).

Ο 60χρονος νεοφιλελεύθερος Μάκρι θήτευσε στην προεδρία της Αργεντινής από το 2015 έως το 2019, έως την ήττα του από τον Περονιστή Αλβέρτο Φερνάντες.

Ο Μάκρι, που επιπλέον ήταν ιδιοκτήτης της Μπόκα Τζούνιορος από το 1995 έως το 2007, επιστρέφει ήδη σε πιο γνώριμα νερά αναλαμβάνοντας καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή του Ιδρύματος FIFA. Ο τίτλος αυτός σημαίνει πως «δεν πρόκειται να λαμβάνει μισθό και δεν θα έχει τη βάση του στη Ζυρίχη», όπου διατηρεί την έδρα του το Ίδρυμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Υπό τη διεύθυνση του πρώην πρωταθλητή κόσμου με την Εθνική Γαλλίας Γιουρί Τζορκαέφ, το Ίδρυμα της FIFA ιδρύθηκε το 2018 κι έχει εκ του καταστατικού του σκοπό να «βοηθά στην προώθηση της κοινωνικής αλλαγής στον κόσμο» και να εξασφαλίζει βοήθεια για την «αποκατάσταση ή ανακατασκευή αθλητικών υποδομών που έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές», σύμφωνα με τη FIFA.

Το Ίδρυμα της FIFA συντονίζει κυρίως το πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τα Σχολεία», για το οποίο διαθέτει κονδύλια ύψους 100 εκατ. δολαρίων (90,8 εκατ. ευρώ). Σε συνεργασία με τους «εταίρους σε όλον τον κόσμο» η FIFA προσδοκά να συγκεντρώσει έως και 1 δισεκ. δολάρια (908 εκατ. ευρώ) «για επενδύσεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα