Μαραθώνιος Βοστώνης: Δηλώνει αθώος ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ

default image

Αθώος δήλωσε ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης δήλωσε αθώος των 30 κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν απόψε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, φορώντας μια πορτοκαλί φόρμα κρατουμένου ανοικτή ως την μέση και ένα μαύρο μπλουζάκι, απάντησε “αθώος” μετά την απαγγελία των κατηγοριών στο δικαστήριο της Βοστώνης όπου παρέστησαν περίπου 30 θύματα και συγγενείς ανθρώπων που τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους στην διπλή βομβιστική επίθεση της 15ης Απριλίου.

Θα γραφτεί βιβλίο για τους αδελφούς Τσαρνάεφ  

Οι βομβιστικές επιθέσεις στο χώρο του τερματισμού του μαραθώνιου, που ήταν γεμάτος θεατές, είχαν αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο και άλλοι 264 να τραυματιστούν.

Ο 19χρονος Τσαρνάεφ, ο αδελφός τους οποίου Ταμερλάν, 26 ετών, σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών, κατηγορείται και για τον φόνο ενός αστυνομικού.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι θα καλέσουν 80 ως 100 μάρτυρες κατηγορίες στην δίκη, η οποία αναμένεται ότι θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις μήνες. Η πρώτη ανεπίσημη συζήτηση ανάμεσα στον δικαστή, την κατηγορούσα αρχή και τον κατηγορούμενο ορίστηκε να γίνει την 23η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα