Μαριχουάνα αξίας 336.000 δολαρίων, δώρο από ηλικιωμένους σε συγγενείς και φίλους

Μαριχουάνα αξίας 336.000 δολαρίων, δώρο από ηλικιωμένους σε συγγενείς και φίλους
PIXABAY

Ο 80χρονης και η 70χρονη σύζυγός του σκόπευαν να κάνουν ένα περίεργο δώρο στα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά η αστυνομία τους χάλασε τα σχέδια

Ένα περίεργο δώρο σχεδίαζε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Αμερικανών να κάνει σε συγγενείς και φίλους αλλά υπολόγιζε χωρίς την αστυνομία.

Ένας 80χρονος και η 70χρονη σύζυγός του πήραν τους δρόμους με το αυτοκίνητό τους, ταξιδεύοντας από την Καλιφόρνια στο Βερμόντ για να επισκεφτούν την οικογένειά τους και φίλους. Μαζί τους είχαν και 27 κιλά μαριχουάνα, σύμφωνα με τους York News-Times.

Στη Νεμπράσκα, σχεδόν στα μισά της διαδρομής, όμως τους σταμάτησε η αστυνομία για τροχαίες παραβάσεις. Η έντονη μυρωδιά που αναδυόταν από το όχημά τους, έκανε τους αστυνομικούς να το ερευνήσουν και τότε διαπίστωσαν ότι είχαν στην κατοχή τους μαριχουάνα περίπου 33.6000 δολαρίων, η οποία προοριζόταν για χριστουγεννιάτικο δώρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Ο 80χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για κατοχή μαριχουάνας με σκοπό την παράδοση χωρίς φορολογική σφραγίδα φαρμάκων. Αφέθηκε ελεύθερος μετά την πληρωμή του 10% της εγγύησης ύψους 100.000 δολαρίων. Η σύζυγός του, επίσης, αφέθηκε ελεύθερη λόγω ακαθόριστων προβλημάτων υγείας.

Η μαριχουάνα είναι παράνομη στη Νεμπράσκα, παρά το γεγονός ότι ορισμένες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας και του Κολοράντο, την έχουν νομιμοποιήσει για ψυχαγωγική χρήση. Το Βερμόντ είναι μεταξύ των 29 πολιτειών που έχουν νομιμοποιήσει την μαριχουάνα για ιατρική χρήση.

(Πηγή: France24)

SHARE:

24Media Network