Mark Zuckerberg: Το facebook έγινε 20 χρονών και το γιορτάζει με ένα “blast from the past”

Διαβάζεται σε 2'
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg AP

O Mark Zuckerberg αποφάσισε να γιορτάσει τα 20 χρόνια του facebook με ένα βίντεο – αναδρομή στο παρελθόν, ενώ πλέον η φωτογραφία προφίλ του στο κοινωνικό δίκτυο είναι ίδια με τότε.

Μια 20ετία ζωής μετρά πλέον το facebook, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Mark Zuckerberg που άλλαξε πολλά στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούσαν μέχρι τότε.

Σε μια εορταστική ανάρτησή του, ο Zuckerber θέλησε να αφηγηθεί σε ένα σύντομο βίντεο τα όσα συνέβησαν μέσα στην εικοσαετία, γράφοντας:

Πριν από 20 χρόνια ξεκίνησα ένα πράγμα. Στην πορεία, πολλοί καταπληκτικοί άνθρωποι προσχώρησαν και φτιάξαμε μερικά ακόμα φοβερά πράγματα. Ακόμα συνεχίζουμε και τα καλύτερα έρχονται”.

Βέβαια, ο Zuckerberg δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά θυμήθηκε και την φωτογραφία που είχε τότε κεντρική στο προφίλ του και την έκανε ξανά φωτογραφία προφίλ στον λογαριασμό του στο facebook.

“Τα 20 χρόνια του Facebook ζητούν να επανεξετάσουμε αυτό το διαμάντι” έγραψε για την παρακάτω φωτογραφία:

 

Μια σύντομη αναδρομή της 20ετίας

Ο Zuckerber, μαζί με αρκετούς άλλους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, συμπεριλαμβανομένων των Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz και Chris Hughes, ίδρυσε το TheFacebook στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, όπως αναφέρει το UNILAD.

Ενώ η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αρχικά μόνο για άλλους φοιτητές του Χάρβαρντ, την επέκτειναν σε άλλα κολέγια, πανεπιστήμια και εταιρείες με αποτέλεσμα σήμερα να είναι αυτό που όλοι ξέρουμε.

Το όνομα της πλατφόρμας άλλαξε αργότερα σε σκέτο Facebook τον Αύγουστο του 2005 και από τον Σεπτέμβριο του 2006 μπορούσαν να εγγραφούν όλοι όσοι είχαν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ήταν ηλικίας 13 ετών και άνω, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια χρήστες.

Το Facebook τα τελευταία χρόνια προχώρησε και σε κάποιες καθοριστικές κινήσεις όπως οι εξαγορές του Instagram, του WhatsApp και του Oculus VR – με την μητρική εταιρεία Facebook άλλαξε αργότερα το όνομά της από τέτοια σε Meta Platforms Inc το 2021 για να επικεντρωθεί στην “οικοδόμηση του metaverse”.

Τον Δεκέμβριο του 2005, το Facebook είχε έξι εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και 20 χρόνια αργότερα, έχει φτάσει να έχει 3,049 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με το Back Linko.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα