Μαρόκο: Ο βασιλιάς έδωσε "κατά λάθος" χάρη σε παιδεραστή - Θα εκτίσει ποινή 30 ετών στην Ισπανία

Μαρόκο: Ο βασιλιάς έδωσε "κατά λάθος" χάρη σε παιδεραστή - Θα εκτίσει ποινή 30 ετών στην Ισπανία

Ο παιδεραστής που πήρε "κατά λάθος" χάρη στο Μαρόκο θα εκτίσει ποινή κάθειρξης 30 ετών στις ισπανικές φυλακές

Η ισπανική δικαιοσύνη αρνήθηκε να εκδώσει στο Μαρόκο τον Ντάνιελ Γκαλβάν Βίνια, τον παιδεραστή που πήρε "κατά λάθος" χάρη το καλοκαίρι από τον βασιλιά της χώρας αυτής και αποφυλακίστηκε, επειδή οι συμβάσεις που ισχύουν μεταξύ των δύο χωρών δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο και κατά συνέπεια θα εκτίσει την ποινή του στην Ισπανία.

Ο 65χρονος Γκαλβάν, που είναι ιρακινής καταγωγής αλλά πήρε την ισπανική υπηκοότητα μετά το γάμο του με μια Ισπανίδα το 1982, καταδικάστηκε το 2011 στο Μαρόκο σε κάθειρξη 30 ετών για έντεκα βιασμούς ανηλίκων. Στα τέλη Ιουλίου ο βασιλιάς του έδωσε χάρη, αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στην Ισπανία, όπου συνελήφθη ξανά.

Η αποφυλάκισή του προκάλεσε σάλο στο Μαρόκο, αναγκάζοντας τον βασιλιά Μοχάμετ να ακυρώσει τη χάρη, υποστηρίζοντας ότι την υπέγραψε λόγω των "λανθασμένων πληροφοριών" που είχε για την υπόθεση. Σε βάρος του Γκαλβάν εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης τον Αύγουστο.

Σήμερα, δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάσισε να μην εκδώσει τον 65χρονο στο Μαρόκο, υιοθετώντας την πρόταση των εισαγγελικών αρχών. Ωστόσο, ο Γκαλβάν θα πρέπει να εκτίσει την ποινή των 30 ετών σε φυλακή της Ισπανίας.

Οι συνήγοροι του Γκαλβάν υποστήριζαν ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με βάση τη χάρη που του απονεμήθηκε στο Μαρόκο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network