Μαρτυρία Έλληνα στο Νews 24/7: “Φοβόμαστε πολύ τον τελευταίο καιρό”

Μαρτυρία Έλληνα στο Νews 24/7: “Φοβόμαστε πολύ τον τελευταίο καιρό”

Τι λέει στο News 24/7 Έλληνας που ζει και εργάζεται στο Τορόντο. Αυξημένο το αίσθημα ανασφάλειας στην πόλη, έχει αυξηθεί κατακόρυφα η εγκληματικότητα αλλά και η κατοχή όπλων παρά την αυστηρή νομοθεσία.

Ζώντας πολύ κοντά στην ελληνική παροικία του Τορόντο τα τελευταία έξι χρόνια, ο Νίκος Κεφαλλονίτης και η οικογένειά του διαπιστώνουν, έκπληκτοι θα έλεγε κανείς, ότι η εγκληματικότητα στη γειτονιά τους αυξάνεται με… γεωμετρική πρόοδο.

“Είναι εκπληκτικό αυτό που γίνεται τον τελευταίο χρόνο. Παντού μαχαιρώματα και πυροβολισμοί” αφηγείται στο Νews 24/7 o 39χρονος Ελληνας που εργάζεται σε μεγάλη εταιρία του Καναδά από το 2012.

“Οπως μάς λένε οι ντόπιοι, αυτά δεν γίνονταν πιο παλιά. Τώρα όμως ζούμε σ’ ένα καθεστώς φόβου και αυτό δεν είναι υπερβολή, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά” συμπληρώνει.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό μάς λέει ότι “κινητοποιήθηκαν περίπου 800 αστυνομικοί. Εγινε ένας πραγματικός χαμός αλλά ακόμα δεν ξέρουμε την ταυτότητα των θυμάτων αλλά ούτε και του δράστη. Πάντως εδώ τοπικό στέλεχος της κυβέρνησης μάς είχε προειδοποιήσει πριν από περίπου ένα χρόνο ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τα mall και γενικότερα τους ανοιχτούς χώρους. Στο Τορόντο φοβούνται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα χωρίς φυσικά να ισχυρίζομαι ότι αυτό που έγινε στην ελληνική παροικία έχει σχέση με τρομοκρατία”.

Το μουσουλμανικό στοιχείο έχει επίσης αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Και αυτό ανησυχεί τους γηγενείς. Γενικά υπάρχει μία περίεργη ατμόσφαιρα στην οποία ο Καναδάς δεν είχε συνηθίσει,δεν αντιμετώπιζε τέτοιους είδους προβλήματα αυτή η χώρα”.

Και με την οπλοκατοχή; “Είναι μεγάλη έκπληξη. Οι νόμοι περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας στον Καναδά δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτούς των ΗΠΑ, είναι πολύ πιο αυστηροί. Και όμως η οπλοκατοχή έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Από τη μαύρη αγορά τώρα προέρχονται; Από τα σύνορα με τις ΗΠΑ; Κανείς δεν μπορεί να το πει με ασφάλεια. Πάντως η χρήση έχει αυξηθεί πολύ και αυτό είναι πάρα πολύ προβληματικό”.

Μία γενική διαπίστωση για το τέλος: “Γενικά τα πράγματα στον Καναδά δεν πηγαίνουν. Οι προστατευτικές πολιτικές που ακολουθεί ο Τραμπ για τους δικούς του λόγους μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο μέλλον στις επιχειρήσεις της χώρας. Είναι κάτι που επίσης πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα