Η Emily Maitlis του BBC “την είπε” δημόσια στον Τζόνσον και την επόμενη “πήρε ρεπό”

Η Emily Maitlis του BBC “την είπε” δημόσια στον Τζόνσον και την επόμενη “πήρε ρεπό”
Emily Maitlis facebook (Emily Maitlis )

Την Τρίτη το βράδυ παρουσιάστρια του BBC σε εκπομπή της άσκησε έντονη κριτική στον Μπόρις Τζόνσον και στον σύμβουλό του, δίνοντας μαθήματα δημοσιογραφίας. Την επόμενη ημέρα... αντικαταστάθηκε.

Μία αναπληρώτρια παρουσίασε την Τετάρτη την ενημερωτική εκπομπή του BBC, στη θέση της δημοσιογράφου Emily Maitlis, αφού το κανάλι με ανακοίνωση που εξέδωσε παραδέχτηκε ότι η δεύτερη παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας σε τοποθέτησή της κατά την οποία άσκησε δριμεία κριτική στους Μπόρις Τζόνσον και στον σύμβουλο του , Ντόμινικ Κάμινγκς.

Συγκεκριμένα η 49χρονη παρουσιάστρια την Τρίτη το βράδυ σε μονόλογό της κατά τη διάρκεια της εκπομπής άσκησε έντονη κριτκή τόσο στον σύμβουλο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Κάμινγκς για το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα, όσο και στον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον για τον τρόπο που χειρίστηκε το σκάνδαλο, σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian.

“Ο Ντόμινικ Κάμινγκς έσπασε την καραντίνα και είναι σοκαριστικό που η κοινωνία είναι σε θέση να το δει αυτό, αλλά η κυβέρνηση όχι. Όσο περισσότερο υπουργοί και πρωθυπουργός επιμένουν ότι ενήργησε νόμιμα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει οργισμένη απάντηση στο σκάνδαλο. Όσοι ήταν συνεπείς με τους κανόνες τους έκανε να αισθανθούν ηλίθιοι, ενώ ακόμα επέτρεψε σε πολλούς να πιστέψουν πως και αυτοί μπορούν να τους παραβιάσουν. Όλα αυτά τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός και απλά επέλεξε να τα αγνοήσει”, ανέφερε στο ξέσπασμά της η Emily Maitlis.

Την επόμενη ημέρα, στη θέση της παρουσιάσε την εκπομπή μία αναπληρώτρια, παρ’όλο που η Emily Maitlis εξακολουθούσε να αναφέρεται στους τίτλους.

Το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Maitlis είχε παραβιάσει τους κανόνες δεοντολογίας κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή της στο βραδινό μαγκαζίνο. “Το BBC οφείλει να κρατά ψηλά το επίπεδο ως προς την αμεροληψία στην παρουσίαση των ειδήσεων. Όπως μεταδόθηκε η εισαγωγή της εκπομπής, πιστεύουμε ότι δεν λειτούργησε με συνέπεια”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Αργότερα η παρουσιάστρια σε tweet που δημοσίευσε είπε πως η ίδια είχε ζητήσει να πάρει ρεπό εκείνο το βράδυ.

Η υποστήριξη των χρηστών του Twitter ήταν τεράστια.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version