Αποκεφάλισαν εργαζόμενους του ΟΗΕ

Αποκεφάλισαν εργαζόμενους του ΟΗΕ

Σε μαζική δολοφονία το λιγότερο οκτώ εργαζομένων στον ΟΗΕ, κατέληξε η διαδήλωση τουλάχιστον χιλίων διαδηλωτών στο Αφγανιστάν. Δύο από τους εργαζόμενους αποκεφαλίστηκαν.

Τουλάχιστον οκτώ αλλοδαποί εργαζόμενοι του ΟΗΕ δολοφονήθηκαν, με δύο από αυτούς μνάλιστα να αποκεφαλίζονται, στη βόρεια αφγανική πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, την Παρασκευή.

Όλα έγιναν μετά τη διαδήλωση κατά της καύσης ενός Κορανίου από έναν ιεροκήρυκα στις ΗΠΑ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας.

"Οκτώ ξένοι σκοτώθηκαν και δύο αποκεφαλίστηκαν", δήλωσε ο Λαλ Μοχάμαντ Αχματζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας για τη βόρεια αυτή περιοχή.

Πάνω από χίλιοι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της συνήθως ήσυχης αυτής πόλης μετά από τις προσευχές της Παρασκευής, και μετά από δύο ή τρεις ώρες ξέσπασε η βία.

Μια μικρή ομάδα επιτέθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του ΟΗΕ, πετώντας πέτρες και σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα για να μπει στο κτίριο.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν τελικά στο κτίριο και επιτέθηκαν στα θύματα.

Ο επικεφαλής της αποστολής στην πόλη τραυματίστηκε, αλλά επέζησε, και στους νεκρούς περιλαμβάνονται υπάλληλοι νορβηγικής, ρουμανικής και σουηδικής εθνικότητας.

Ένας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν θάνατοι στο προσωπικό της αποστολής στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, λέγοντας ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι ακόμη συγκεχυμένη.

Στη Μόσχα το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τις διεθνείς δυνάμεις να προστατεύσουν τους εργζόμενους στον ΟΗΕ, μετά το μακελειό στην έδρα του ΟΗΕ στη βόρεια Αφγανική πόλη.

"Καλούμε τα σώματα επιβολής του νόμου του Αφγανιστάν και τις διεθνείς δυνάμεις... να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη της βίας κατά των Ηνωμένων Εθνών και του προσωπικού τους στο Αφγανιστάν", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

SHARE:

24Media Network