McAfee: Ποζάρει με όπλα, γυναίκες, είναι εχθρός των χάκερ και τώρα κατεβαίνει για πλανητάρχης

McAfee: Ποζάρει με όπλα, γυναίκες, είναι εχθρός των χάκερ και τώρα κατεβαίνει για πλανητάρχης

Ο Τζον ΜακΆφι, "πατέρας" του anti-virus McAfee, θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ με το νέο, Κυβερνο-Κόμμα. Η εκκεντρική ζωή του (Pics)

Ο John McAfee, είναι εκκεντρικός, προκλητικός και εκατομμυριούχος. Είναι ο ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού προστασίας από ιούς, ΜcAfee Software, την οποία αγόρασε η Intel για 7.6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010.

Ο 69χρονος βετεράνος "εχθρός" των χάκερ, κατέθεσε  έγγραφο που ορίζει επισήμως τον εαυτό του υποψήφιο για τις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που θα γίνουν το 2016.

Ο John McAfee είχε προκαλέσει διεθνή θόρυβο το 2012, όταν είχε εξαφανιστεί μετά τον φόνο ενός γείτονά του στο Μπελίζ, αν και ο ίδιος ποτέ δεν θεωρήθηκε επίσημα ύποπτος. Τελικά, συνελλήφθη στα σύνορα με τη Γουατεμάλα και εκδόθηκε στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Μπελίζ Ντιν Μπάροου είχε τότε χαρακτηρίσει τον ΜακΆφι "υπερβολικά παρανοϊκό". Στις παρακάτω φωτογραφίες, μπορείτε να καταλάβετε γιατί.

McAfee: Ποζάρει με όπλα, γυναίκες, είναι εχθρός των χάκερ και τώρα κατεβαίνει για πλανητάρχης

Το hashtag #mcafee16 έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του στα social media, ενώ ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Wired δήλωσε πως "είναι φανερό πως η ηγεσία της χώρας μας είναι ανίδεη για τη βασική τεχνολογία που υποστηρίζει τις ζωές μας τώρα, όπως είναι η κυβερνο-επιστήμη, τα smartphones, το στρατιωτικό hardware, οι επικοινωνίες μας", δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

"Ζω σε μια χώρα που έχει περάσει τόσους νόμους, τους οποίους, με μια μέση ταχύτητα ανάγνωσης 24 ώρες τη μέρα, θα χρειαζόμουν 600 χρόνια για να διαβάσω. Με προστατεύει μια κυβέρνηση που επεμβαίνει στην ιδιωτικότητά μου, ώστε να είναι σίγουρη ότι δεν είμαι ο εχθρός από τον οποίο με προστατεύει", δήλωσε ο McAfee σε άλλη συνέντευξη του στο BBC.

McAfee: Ποζάρει με όπλα, γυναίκες, είναι εχθρός των χάκερ και τώρα κατεβαίνει για πλανητάρχης
© BRIAN FINKE

"Ζω σε μια χώρα που κυβερνάται από ανθρώπους σε μεγάλο βαθμό άσχετους με την κυβερνο-ασφάλεια, όπως αποκαλύπτουν οι πολλαπλές παραβιάσεις κυβερνητικών υπολογιστών από χάκερ. Ο κυβερνοπόλεμος είναι πλέον ο νέος τρόπος πολέμου και η κυβέρνησή μου είναι δυσλειτουργική", πρόσθεσε.

McAfee: Ποζάρει με όπλα, γυναίκες, είναι εχθρός των χάκερ και τώρα κατεβαίνει για πλανητάρχης

Ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία το 1987, αλλά το 1994 παραιτήθηκε και η McAfee εξαγοράστηκε αργότερα από την Intel αντί 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. O ίδιος δεν έχει καν μετοχές της παλιάς εταιρείας του.

McAfee: Ποζάρει με όπλα, γυναίκες, είναι εχθρός των χάκερ και τώρα κατεβαίνει για πλανητάρχης

Το who is who

Γεννήθηκε στη Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του 1940. Οι γονείς του μετακόμισαν στο Roanoke της Βιρτζίνια, όταν ήταν νέος.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν δύσκολα για τον νεαρό άνδρα. Ο πατέρας του, ο οποίος εργαζόταν ως τοπογράφος και ήταν αλκοολικός. Όταν ο McAfee ήταν 15 ετών, ο πατέρας του αυτοκτόνησε, γεγονός που ο McAfee δεν ξεπέρασε ποτέ.

Ο McAfee πήγε στο Roanoke College και ήταν τότε που ξεκίνησε το ποτό. Αλλά ο νεότερος McAfee ήταν ένας έξυπνος επιχειρηματίας σε νεαρή ηλικία. Η πρώτη του επιχείρησή ήταν να πουλάει περιοδικά από πόρτα σε πόρτα, για την οποία είπε ότι του απέφερε αρκετά λεφτά.

Βρήκε δουλειά στο Μιζούρι στην Pacific Railroad, όπου βοήθησε την εταιρεία να χρησιμοποιήσει ένα νεότευκτο σύστημα υπολογιστών της IBM για να βοηθήσει τη βαθμονόμηση των δρομολογίων των τρένων.

Ενώ βρισκόταν στην Pacific Railroad άρχισε να κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών. Μια μέρα πούλησε μια τσάντα με ένα ναρκωτικό γνωστό ως DMT. Όπως ανέφερε το Wired, ο McAfee πήρε υπερβολική δόση ναρκωτικών, φτάνοντας τον εαυτό του στα όρια του.

McAfee: Ποζάρει με όπλα, γυναίκες, είναι εχθρός των χάκερ και τώρα κατεβαίνει για πλανητάρχης

Μετακόμισε στη Silicon Valley το 1970. Κατείχε πολλές θέσεις εργασίας σε διάφορες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένου και του Ινστιτούτο της NASA για τις διαστημικές μελέτες). Όλο αυτό το διάστημα έκανε κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ. Μόλις το 1983 απεξαρτητοποιήθηκε από τις καταχρήσεις. Έλεγε πως αισθανόταν μόνος και φοβισμένος και τελικά αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.

Στη δεκαετία του 1980, ο McAfee εργάστηκε στη Lockheed. Εκείνη την εποχή, οι υπολογιστές ήταν ακόμα σχετικά νέοι. Το 1986 ο πρώτος ιός υπολογιστών, έπληξε τους υπολογιστές. Διάβασε σχετικά με αυτά τα νέα προγράμματα που διείσδυσαν στους υπολογιστές και αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία για να τους καταπολεμήσει.

Η McAfee Associates απογειώθηκε. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1980, η εταιρεία έβγαζε 5 εκατ. δολάρια ετησίως και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο χρησιμοποιούσαν αυτό το antivirus.

Ο McAfee έγινε γρήγορα ακόμα πιο επιτυχημένος, κυρίως λόγω ενός ιού υπολογιστή που ονομάζεται Michelangelo και εμφανίστηκε το 1992. Ο McAfee που τον χαρακτήρισε ως έναν από τους χειρότερους ιούς μέχρι σήμερα, έκανε την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να μολύνει έως και 5 εκατομμύρια υπολογιστές. Εκείνη την εποχή, οι πλατφόρμες προστασίας από ιούς υπολογιστών δεν ήταν ένα προϊόν που οι περισσότεροι άνθρωποι αγόραζαν. Χάρη στον ιό Michelangelo, υπήρξε μια αυξανόμενη τάση των ανθρώπων να προστατεύσουν τους υπολογιστές τους από τον ιό.

Αν και μόλυνε μόνο περίπου δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές, ο Michelangelo συντέλεσε στο να γίνει το McAfee διάσημο και το μετέτρεψε σε μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

McAfee: Ποζάρει με όπλα, γυναίκες, είναι εχθρός των χάκερ και τώρα κατεβαίνει για πλανητάρχης

Το 1994, ο McAfee παραιτήθηκε από την εταιρεία. Δύο χρόνια αργότερα, πούλησε τις μετοχές του, οι οποίες του απέφεραν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Το 2008, ωστόσο, η οικονομική κρίση των ΗΠΑ τον επηρέασε. Η περιουσία του συρρικνώθηκε από τα 100 σε λιγότερα από 4 εκατ. δολ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, ο McAfee αποφάσισε να πουλήσει τη γη του και να μετακομίσειί προς το Μπελίζ. Εκεί ήθελε να ανακαλύψει τον κόσμο των αντιβιοτικών. Πίστευε ότι με τη βοήθεια του μικροβιολόγου Allison Adonizio θα μπορούσε να φτιάξει ένα φυτικό προϊόν για την καταπολέμηση ασθενειών. Η εταιρεία ονομάστηκε Quorumex.

Το 2012, θεωρήθηκε ύποπτος όταν ο γείτονάς του, ο Gregory Faull πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου, όπως αναφέρουμε και παραπάνω.

Ο McAfee συνελήφθη στη Γουατεμάλα. Ενώ ήταν υπό κράτηση, ο McAfee υπέστη μια σειρά από καρδιολογικά προβλήματα. Τελικά, απελάθηκε από τη Γουατεμάλα και πήγε πίσω στις ΗΠΑ.

Το 2013, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει πώς να απεγκαταστήσετε το λογισμικό προστασίας από ιούς ΜcAfee. Το βίντεο, το οποίο δεν είναι πλέον διαθέσιμο, περιείχε βία, γυμνό, και χρήση ναρκωτικών πάντα με πρωταγωνιστή τον κ. McAfee. Ένα άλλο βίντεο του 2013 δείχνει τον ΜcAfee να πυροβολεί με όπλο διαμετρήματος 50 χιλιοστών.

Το 2014, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Def Con hacking συνέδριο στο Las Vegas, ο ΜcAfee ανακοίνωσε μια νέα ιστοσελίδα αρχειοθέτησης καταγγελιών, την Brownlist.

Έχει δηλώσει πως χρησιμοποιεί πολλαπλά λειτουργικά συστήματα και συσκευές. "Ο λόγος που το κάνω αυτό είναι ότι καθιστά πιο δύσκολο στις υπηρεσίες NSA, CIA, FBI, να με παρακολουθήσουν". Κάτι που κάνουν και οι χάκερ, στο "μπλοκάρισμα" των οποίων, έχτισε την καριέρα του.

(Με πληροφορίες από: Wired, BBC)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαρώνει ο Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

MTV Awards: Ο Kanye West ανακοίνωσε πως βάζει για πρόεδρος των ΗΠΑ και η Miley Cyrus ξέχασε (πάλι) να ντυθεί

SHARE:

24Media Network