Με δακρυγόνα ρόπαλα και βία προετοιμάζουν το Μουντιάλ στη Βραζιλία

Με δακρυγόνα ρόπαλα και βία προετοιμάζουν το Μουντιάλ στη Βραζιλία

Άγριες συγκρούσεις στο μετρό του Σάο Πάολο ανάμεσα σε απεργούς και αστυνομικούς

Συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) σε κεντρικό σταθμό του μετρό του Σάο Πάολο μεταξύ απεργών και αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και ρόπαλα για να διαλύσουν το πλήθος, κατά τη δεύτερη ημέρα της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Στις 07:00 ο σταθμός Άνα Ρόσα, ένας από τους πιο κεντρικούς, έκλεισε και πολλοί χρήστες (του μετρό) προσπάθησαν να μπουν μέσα. Ξέσπασαν συμπλοκές ανάμεσα σε απεργούς και χρήστες του μετρό και η αστυνομία αναγκάστηκε να επέμβει" διαλύοντας το πλήθος με δακρυγόνα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Ήταν απεργοί και η αστυνομία, σημειώθηκαν συγκρούσεις και εγώ έτρεξα" για να φύγω, δήλωσε παράλληλα η Ροσάνα Περέιρα, η οποία εργάζεται σε ένα μικρό γραφείο πληροφοριών για τα λεωφορεία.

Το Globo news έδειξε εικόνες αστυνομικών με ασπίδες να εφορμούν προς τους απεργούς. Ο σταθμός έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Μια άλλη αυτόπτης μάρτυρες, η Βανέσα Περέιρα, περίμενε σε μια ατελείωτη ουρά έξω από τον σταθμό, για να μπορέσει να πάρει ένα λεωφορείο. "Έχω κάνει ήδη 2 ώρες αντί για 40 λεπτά για να φτάσω και δεν ξέρω πόσο θα κάνω ακόμη", σημείωσε.

Σύμφωνα με το TV Globo, ομάδες των απεργών μετακινούνται στους σταθμούς για να εμποδίσουν την εργασία των υπαλλήλων που δεν απεργούν.

Η απεργία των υπαλλήλων του μετρό του Σάο Πάολο έχει προκαλέσει σήμερα για δεύτερη ημέρα παράλυση στην πόλη αυτή της Βραζιλίας στην οποία θα γίνει σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο πρώτος αγώνας του Μουντιάλ.

Το μετρό του Σάο Πάολο συνιστά το κύριο μέσο πρόσβασης στο στάδιο Ιτακεράο και μεταφέρει καθημερινά 4,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Επίσης ένα μποτιλιάρισμα ρεκόρ, το οποίο φτάνει τα 226 χιλιόμετρα, μεγαλύτερο από αυτό που είχε σημειωθεί χθες (209 χλμ.) και ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της πόλης αυτής, είχε αποκλείσει τα προάστια της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε επιπλέον από την ισχυρή βροχή που έπεφτε στην πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι απεργοί δεν αποδέχονται την αύξηση 8,7% των μισθών τους την οποία πρότεινε η διεύθυνση και ζητούν τουλάχιστον 12,2%. Αρχικά ζητούσαν 16,5%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network