Με δασμό 20% στα οχήματα που εισάγονται από την ΕΕ απειλεί ο Τραμπ

Με δασμό 20% στα οχήματα που εισάγονται από την ΕΕ, απειλεί ο Τραμπ
Με δασμό 20% στα οχήματα που εισάγονται από την ΕΕ, απειλεί ο Τραμπ AP

Υπό εξέλιξη έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης για το αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει έναν τελωνειακό δασμό ύψους 20% σε όλα τα οχήματα που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις ΗΠΑ, αφού τέθηκαν σε ισχύ από την Ευρώπη επιπλέον δασμοί σε δεκάδες αμερικανικά προϊόντα κι έναν μήνα αφού η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Εάν αυτοί οι δασμοί και (εμπορικοί) φραγμοί που επιβάλλονται εδώ και πολύ καιρό στην Αμερική και στις επιχειρήσεις της και στους εργαζόμενούς της από την Ευρωπαϊκή Ένωση (...) δεν αρθούν σύντομα, θα επιβάλουμε δασμούς 20% σε όλα τα αυτοκίνητά του που θα εισάγονται στις ΗΠΑ. Κατασκευάστε τα εδώ!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

ADVERTISING

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ στοχεύει να ολοκληρώσει την έρευνά του σχετικά με το αν οι εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών θέτουν κίνδυνο στην εθνική ασφάλεια, έως τα τέλη Ιουλίου ή τον Αύγουστο, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εμπορίου Ουίλμπορ Ρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ευρώπη αντεπιτίθεται - Αυτά είναι τα μέτρα-αντίποινα στις ΗΠΑ του Τραμπ

Η ΕΕ απαντά στον Τραμπ με δασμούς 2,8 δισ. ευρώ σε αμερικανικά προϊόντα

ΕΕ: Ομόφωνη έγκριση στα αντίποινα 2,8 δισ. ευρώ για τους δασμούς των ΗΠΑ

SHARE:

24Media Network