Ο Χάμζα μπιν Λάντεν απειλεί να εκδικηθεί για τον πατέρα του

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν απειλεί να εκδικηθεί για τον πατέρα του

Στο "στόχαστρο" του περίπου 25 ετών, γιου του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της

Με εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του, απειλεί τις ΗΠΑ ο γιος του δολοφονημένου ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σε ηχητικό μήνυμα διάρκειας 21 λεπτών, υπό τον τίτλο "Είμαστε όλοι Οσάμα", το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ο Χάμζα μπιν Λάντεν υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

"Θα συνεχίσουμε να "χτυπάμε" και να στοχεύουμε τη χώρα σας και άλλες, ως απάντηση στην καταπίεση που δέχεται από εσάς ο λαός της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, της Συρίας, του Ιράκ, της Υεμένης, της Σομαλίας και των υπόλοιπων μουσουλμανικών εδαφών, που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν από την καταπίεσή σας", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάμζα μπιν Λάντεν.

Και συνεχίζει: "Όσον αφορά την εκδίκηση από το ισλαμικό έθνος για τον σεΐχη Οσάμα, δεν είναι εκδίκηση για τον Οσάμα ως άνθρωπο αλλά εκδίκηση για εκείνους που υπερασπίζονται το Ισλάμ".

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε το 2011, σε ένα κρησφύγετο στο Πακιστάν από κομάντο των ΗΠΑ, σε ένα σημαντικό πλήγμα των τελευταίων στην οργάνωση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Σύμφωνα με έγγραφα της Αλ Κάιντα, που δημοσιεύτηκαν στις ΗΠΑ πέρσι, ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία επανασύνδεσης του επικεφαλής της οργάνωσης με τον Χάμζα, ο οποίος ήταν σε κατ΄οίκον περιορισμό στο Ιράν. Ο Χάμζα, που είναι γύρω στα 25, ήταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ και πέρασε χρόνο μαζί του στο Πακιστάν, μετά τις εκεί επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και την πίεση που άσκησαν στα ανώτερα στελέχη της οργάνωσης.

Ο Χάμζα, ο οποίος βγήκε στο προσκήνιο πέρσι, όταν παρουσιάστηκε από τον νέο επικεφαλής της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι σε ηχητικό μήνυμα, αποτελεί το "νέο αίμα" της οργάνωσης, η οποία λόγω των γηρασμένων ηγετικών στελεχών της, αντιμετωπίζει προβλήματα στο να εμπνεύσει μαχητές σε όλο τον κόσμο. Κάτι που, εν αντιθέσει, καταφέρνει, το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Reuters

SHARE:

24Media Network