Με κάμερα στο εσωτερικό της Φουκουσίμα

Με κάμερα στο εσωτερικό της Φουκουσίμα

Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά με κάμερα το εσωτερικό ενός από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Tepco στον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία κοίταξαν μέσα σε έναν από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες για πρώτη φορά σήμερα χρησιμοποιώντας μια κάμερα επιθεώρησης (ενδοσκόπιο).

Η Tokyo Electric Power Co, η οποία προσπαθεί να σταματήσει τις διαρροές ραδιενέργειας από το σταθμό που καταστράφηκε από το σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου 2011, ανακοίνωσε πως το ενδοσκόπιο, διαμέτρου μόλις 8,5 mm, θα δώσει μια καλύτερη ιδέα για το τι συμβαίνει πραγματικά στο εσωτερικό του αντιδραστήρα αριθμός 2.

"Θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τον αντιδραστήρα σταθερό και να λύσουμε προβλήματα", δήλωσε μια εκπρόσωπος.

Η εταιρεία περίμενε ότι θα διαπίστωνε ποιά είναι η στάθμη του νερού μέσα στον αντιδραστήρα."Η ποσότητα του νερού φαίνεται κατώτερη απ' αυτή που υπολογιζόταν προηγουμένως", δήλωσε ένας υπεύθυνος της Tepco, ο Γιουνίτσι Ματσουμότο, ο οποίος όμως δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πάντως ότι το ενδοσκόπιο επιβεβαίωσε πως η θερμοκρασία μέσα στον αντιδραστήρα είναι αυτή που δείχνουν τα όργανα στο εξωτερικό του (44,7 βαθμοί Κελσίου).

SHARE:

24Media Network