Με παραδοσιακή τελετή έγινε αποδεκτός στη Βαυαρία ο Ομπάμα ενόψει Συνόδου G7

Με παραδοσιακή τελετή έγινε αποδεκτός στη Βαυαρία ο Ομπάμα ενόψει Συνόδου G7

Στη Γερμανία βρίσκεται ο Ομπάμα για τη Σύνοδο κορυφής των G7, όπου τον υποδέχθηκαν με τις παραδοσιακές στολές των Βαυαρών, τραγούδια, λιχουδιές και φυσικά μπύρα (vid)

Αστειευόμενος ότι θέλει να αγοράσει τα παραδοσιακά κοντά δερμάτινα παντελόνια (Lederhosen) της Βαυαρίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήπιε μπίρα και συνομίλησε με Βαυαρούς ξεκινώντας με καλή διάθεση το ταξίδι του στη Γερμανία πριν από τη σημερινή έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά.

Παρότι δεν χρειάζεται συστάσεις, η γερμανίδα καγκελάριος σύστησε τον Ομπάμα σε μία ομάδα ντόπιων ανδρών με τα παραδοσιακά πράσινα καπέλα με τα φτερά και γυναικών με τα λεγόμενα Dirndl, τα παραδοσιακά φαρδιά φορέματα με τη στενή μέση, στο γραφικό χωριό Κρυν, που βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων.

"Οφείλω να ομολογήσω ότι ξέχασα να φέρω τα lederhosen μου, αλλά θα δω μήπως μπορέσω να αγοράσω ένα ζευγάρι όσο βρίσκομαι εδώ", είπε χαμογελαστός ο Ομπάμα στους ντόπιους που έπιναν μπίρα και έτρωγαν τα παραδοσιακά λουκάνικα της Βαυαρίας "weisswurst" και κουλούρια πρέτσελ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι ήλπιζε η σύνοδος κορυφής να συνέπιπτε με το ετήσιο φεστιβάλ του Μονάχου Oktoberfest, που αποτελεί "φόρο τιμής" στην μπίρα.

"Αλλά πάλι, δεν υπάρχει κακή μέρα για μία μπίρα και ένα weisswurst και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για να βρεθώ και να γιορτάσω την φιλία διαρκείας ανάμεσα στον γερμανικό και τον αμερικανικό λαό".

Στη συνέχεια, μαζί με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και με ντόπιους, ντυμένους με την παραδοσιακή φορεσιά της Βαυαρίας, δοκίμασε μπίρες και είπε στους δημοσιογράφους: "Πολύ καλή η μπίρα. Μακάρι να καθόμουν περισσότερο".

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network