Με παρέμβαση του ΥΠΕΞ αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ ο Έλληνας αστυνομικός

Διαβάζεται σε 2'
Με παρέμβαση του ΥΠΕΞ αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ ο Έλληνας αστυνομικός

Ελεύθερος αφέθηκε από τις ισραηλινές Αρχές, με παρέμβαση ΥΠΕΞ, ο Έλληνας αστυνομικός που είχε τεθεί υπό κράτηση. Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση για το περιστατικό, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε άμεσα ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ Έλληνας αστυνομικός που νωρίτερα τέθηκε υπό κράτηση, ανέφεραν διπλωματικές πηγές αργά χθες Σάββατο το βράδυ.

Το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά την υπόθεση και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι το Μ. Σάββατο, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τον αστυνομικό και φρουρό του Έλληνα Πρόξενου στην Ιερουσαλήμ μέσα στο ναό κατά τη διάρκεια της τελετής της αφής του Αγίου Φωτός, μετά από διαπληκτισμό που φέρεται να είχε με αστυνομικούς.

Βίντεο που κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και φέρεται να καταγράφει το περιστατικό, παρουσιάζει αστυνομικούς του Ισραήλ να κουβαλάνε εκτός ναού έναν άνδρα:

 

Στο ναό είχαν συγκεντρωθεί, όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες πιστοί και οι Αρχές του Ισραήλ είχαν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας.

Κατά τα ίδια ρεπορτάζ, Χριστιανοί εμποδίστηκαν από το να προσεγγίσουν τον ναό του Πανάγιου Τάφου.

ΣΥΡΙΖΑ: Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση για το περιστατικό

Την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το υπουργείο Εξωτερικών «αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία «και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα