Με Τσίπρα και Μητσοτάκη η Ευρω-Αραβική Σύνοδος

Με Τσίπρα και Μητσοτάκη η Ευρω-Αραβική Σύνοδος

Ενέργεια και προσφυγικό στην ατζέντα των συνομιλιών της Συνόδου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ευρω-Αραβική Σύνοδος υψηλού επιπέδου πραγματοποιείται την Πέμπτη, 3 και την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με στόχο τη διεύρυνση του διαλόγου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αραβικό κόσμο και την ανάδειξη των ευκαιριών για συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για την αμοιβαία επωφελή σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής.

Θεματικά, το συνέδριο θα κινηθεί κυρίως σε δύο διαστάσεις: την οικονομική, επικεντρώνοντας σε επενδύσεις, ενέργεια, υποδομές, εμπόριο, αλλά και την πολιτική, όπου θα θιγούν ζητήματα ασφάλειας, μετανάστευσης και πολιτικής σταθερότητας.

Στους πλέον των 40 επιβεβαιωμένους ομιλητές του συνεδρίου συγκαταλέγονται: ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Ταμάμ Σαέμπ Σαλάμ, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ιορδανίας Δρ. Τζαουάντ Ανάνι, η Υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Παλαιστίνης κα. Αμπήρ Όντε, η Υπουργός Επενδύσεων της Αιγύπτου κα. Ντάλια Κόρσιντ, κ.ο.κ.

Εκτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ακόμα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης & Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντούρα κ.ο.κ.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης κ.ο.κ

Στο συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους περισσότερες από 300 εταιρείες αραβικών συμφερόντων, κορυφαίων επιχειρηματιών ομίλων από την Ελλάδα και την Ευρώπη και, στο περιθώριο των συνεδριακών εργασιών, θα διεξαχθούν επιχειρηματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις σε υποψήφιους επενδυτές. Την εκδήλωση στηρίζουν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και όλα τα διμερή Επιμελητήρια.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση της Συνόδου ανήκει στο μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο της Μέσης Ανατολής Consolidated Contractors Company (CCC), με τη συνεργασία του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και τον αραβικό όμιλο οργάνωσης συνεδρίων Al-Iktissad Wal-Aamal.

Επισυνάπτεται αναλυτικό ωρολόγιο Πρόγραμμα

Page: /
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network