Μέχρι το τέλος Μαΐου τα αποτελέσματα από τη σορό του Γιασέρ Αραφάτ

Μέχρι το τέλος Μαΐου τα αποτελέσματα από τη σορό του Γιασέρ Αραφάτ

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων από τη σορό του Γιάσερ Αραφάτ θα γίνουν γνωστά το συντομότερο στο τέλος Μαΐου

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που ελήφθησαν από τη σορό του Γιάσερ Αραφάτ δεν θα γίνουν γνωστά πριν από το τέλος Μαΐου το νωρίτερο, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ελβετικού εργαστηρίου που έχει αναλάβει την εξέταση των δειγμάτων αυτών.

"Υπάρχουν δύο σειρές αναλύσεων που θα πρέπει να γίνουν, η πρώτη έχει ολοκληρωθεί και θα αρχίσουμε τη δεύτερη, δεν θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα πριν από το τέλος Μαΐου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ελβετικού εργαστηρίου.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012, ο καθηγητής Πατρίς Μανζέν, διευθυντής του πανεπιστημιακού κέντρου ιατροδικαστικής της Λωζάννης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξέταση των δειγμάτων αυτών, είχε δώσει ένα χρονικό περιθώριο 3-4 μηνών.

Μόλις ολοκληρωθούν οι σειρές των αναλύσεων, θα αρχίσει η φάση της ερμηνείας των αποτελεσμάτων, ακολουθούμενη από τη σύνταξη μιας έκθεσης και τελικά την επίσημη παρουσίασή της, δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος για να δικαιολογήσει την παράταση των προθεσμιών.

Εξήντα δείγματα ελήφθησαν πέρυσι από τη σορό του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, και στη συνέχεια στάλθηκαν για ανάλυση σε τρεις ομάδες ερευνητών, Ελβετών, Γάλλων και Ρώσων.

Κάθε ομάδα εκτελεί το έργο της χωριστά, χωρίς επαφή με τις άλλες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ελβετικής ομάδας.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην πιθανότητα δηλητηρίασης του Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε πριν από οκτώ χρόνια.

Μια ασυνήθιστα υψηλή παρουσία πολωνίου μια τοξική ραδιενεργή ουσίαβρέθηκε από το εργαστήριο της Λωζάννης σε προσωπικά αντικείμενα (ρούχα) του Αραφάτ που φορούσε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στη Γαλλία, και εστάλησαν για εξέταση από τη χήρα του.

Αν τα δείγματα που ελήφθησαν επιβεβαιώσουν τη θεωρία της δηλητηρίασης, οι Παλαιστίνιοι ηγέτες θα προσφύγουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής επιτροπής έρευνας Τάουφικ Τιράουι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ενταφιάστηκε εκ νέου το λείψανο του Γιάσερ Αραφάτ

Σούχα: "Μεγάλο λάθος ο γάμος μου με τον Αραφάτ"

SHARE: