Μέι: Η παράταση δεν αίρει τον κίνδυνο Brexit χωρίς συμφωνία

Μέι: Η παράταση δεν αίρει τον κίνδυνο Brexit χωρίς συμφωνία
Τερέζα Μέι AP

Οι αλλαγές στη συμφωνία του Brexit θα τεθούν ενώπιον του κοινοβουλίου, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι η όποια παράταση στη διετή διαπραγματευτική περίοδο για το Brexit δεν θα απομακρύνει από το τραπέζι την επιλογή αποχώρησης της Βρετανίας χωρίς συμφωνία, αντίθετα θα δημιουργούσε μια «ακόμα δυσχερέστερη μετέωρη κατάσταση».

«Η Βουλή (των Κοινοτήτων) θα πρέπει να είναι σαφής ότι μια μικρή παράταση, όχι πέραν του τέλους του Ιουνίου, θα πρέπει σχεδόν με βεβαιότητα να δοθεί εφάπαξ…θα δημιουργούσε μια ακόμα δυσχερέστερη μετέωρη κατάσταση σε μερικούς μήνες», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

«Μια παράταση δεν μπορεί να απομακρύνει από το τραπέζι μια έξοδο χωρίς συμφωνία. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ανακληθεί το Άρθρο 50, το οποίο δεν θα κάνω, ή να επιτευχθεί μια συμφωνία». Η κυβέρνηση πρέπει να τιμήσει την απόφαση της χώρας για έξοδο από την ΕΕ, δήλωσε η Μέι.

«Η Βουλή (των Κοινοτήτων) ψήφισε υπέρ της ενεργοποίησης του Άρθρου 50 και αυτή η Βουλή έχει την ευθύνη να εκπληρώσει αυτην έκβαση – διακυβεύεται πραγματικά η αξιοπιστία της δημοκρατίας μας», δήλωσε η Μέι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ακόμα ότι οι όποιες αλλαγές στη συμφωνία διαζυγίου με την ΕΕ θα πρέπει να τεθούν ενώπιον του κοινοβουλίου πριν την όποια ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Brexit.

«Είμαστε σε συζητήσεις με την ΕΕ για αλλαγές…αναφορικά με το backstop για τη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο. «Όποιες αλλαγές συμφωνηθούν με την ΕΕ, θα τεθούν ενώπιον αυτής της Βουλής (των Κοινοτήτων) πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα