Μέι: Πιθανή νέα αναβολή του Brexit με ταυτόχρονη διεξαγωγή ευρωεκλογών

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες AP

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προτίθεται να μην φέρει προς ψήφιση στη βουλή, για τρίτη φορά, τη συμφωνία αποχώρησης, σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει την υποστήριξη του αριθμού των βουλευτών που απαιτείται.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι άφησε να εννοηθεί την Παρασκευή ότι ενδέχεται να μην υποβάλει, για τρίτη φορά, τη Συμφωνία Αποχώρησης προς ψήφιση από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, αν δεν εξασφαλίσει την υποστήριξη των βουλευτών ώστε να την εγκρίνουν.

Η συμφωνία έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τους βουλευτές αλλά η Μέι αναμενόταν ότι θα προσπαθούσε να τους πείσει ξανά, την επόμενη εβδομάδα.

ADVERTISING

Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών οι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν στη Μέι την αναβολή που ζητούσε ώστε να προσπαθήσει να περάσει τη συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

"Αν φανεί ότι δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη για να φέρουμε ξανά τη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα ή αν η Βουλή την απορρίψει ξανά, μπορούμε να ζητήσουμε (σ.σ. από την ΕΕ) μια νέα παράταση πριν από τις 12 Απριλίου – αυτό αυτό σημαίνει τη διεξαγωγή εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο" αναφέρει σε επιστολή της που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν δημοσιογράφο του BBC.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Μεγάλη Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι υπογραφές στην αίτηση κατά του Brexit

Χάος με το Brexit: Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά

24Media Network