Μέι: Θα παρουσιάσω την στρατηγική μου για το Brexit μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Μέι: Θα παρουσιάσω την στρατηγική μου για το Brexit μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Έχει να κάνει με την εξασφάλιση της σωστής συμφωνίας διεθνώς αλλά και με μία δίκαιη συμφωνία στη χώρα μας", είπε η Βρετανή πρωθυπουργός

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει την στρατηγική της, που θα περιλαμβάνει και τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη σωστή συμφωνία για το Brexit, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αρνούμενη τους υπαινιγμούς ότι τα σχέδιά της είναι "μπερδεμένα".

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News η Μέι παρέκαμψε τις ερωτήσεις για το αν θα θέσει ως προτεραιότητα τον έλεγχο της μεταναστευτικής ροής από την ΕΕ έναντι της προνομιακής πρόσβασης στην ενιαία αγορά του μπλοκ, αλλά είπε ότι δεν πρόκειται για "διττή επιλογή".

"Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσω με περισσότερες λεπτομέρειες το σχέδιό μου για τη Βρετανία...ναι, είναι για το πως θα εξασφαλίσω την καλύτερη συμφωνία για το Brexit, αλλά είναι ακόμη και για την οικονομική μεταρρύθμιση...έχει να κάνει με την εξασφάλιση της σωστής συμφωνίας διεθνώς αλλά και με μία δίκαιη συμφωνία στη χώρα μας", είπε η πρωθυπουργός.

Πρωθυπουργός Σκωτίας: "Απαράδεκτη" η πλημμελή ενημέρωση από την Μέι

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε σήμερα ότι γνωρίζει ελάχιστα για το σχέδιο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, κάτι το οποίο θεωρεί "απαράδεκτο" έξι μήνες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Η Στέρτζον, η αρχηγός του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), η οποία έκανε εκστρατεία για την παραμονή στην ΕΕ, είπε στο BBC ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει συμβιβασμούς στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για να κρατήσει στο πλάι της την Σκωτία παρά να επικεντρωθεί στο μεταναστευτικό.

"Μην περιφρονείτε την Σκωτία", είπε η Στέρτζον στην εκπομπή του Άντριου Μαρ.

"Δεν αισθάνομαι ότι γνωρίζω περισσότερα για τους διαπραγματευτικούς στόχους απ΄ό,τι πριν από έξι μήνες και πιθανώς αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν είμαι σίγουρη ότι εκείνη γνωρίζει περισσότερα για τους διαπραγματευτικούς της στόχους απ΄ό,τι γνώριζε και η ίδια τότε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
SHARE:

24Media Network