“Μέλι” για τη ρωσοτουρκική σχέση έσταζε ο Πούτιν

“Μέλι” για τη ρωσοτουρκική σχέση έσταζε ο Πούτιν
O Bλάντιμιρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν AP

Στην τελετή παράδοσης του υπεράκτιου τμήματος του turkstream, γελούσαν και τα μουστάκια του Βλάντιμιρ Πούτιν. Δίπλα φυσικά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εποχές… έρωτα που περνούν οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία πιστοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της τελετής για την παράδοση του υπεράκτιου τμήματος του Turkstream στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη του έργου τόνισε ότι “είμαι βέβαιος ότι ο αγωγός-μαζί με τα άλλα κοινά μας πρότζεκτ-θα αποτελέσει ένα λαμπρό σύμβολο της ανάπτυξης μίας πολύπλευρης ρωσοτουρκικής εταιρικής σχέσης αλλά και ένα σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι η κατασκευή του αγωγού θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη όλης της περιοχής του Εύξεινου Πόντου και θα αποτελέσει σημείο καμπής για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο Ρώσος πρόεδρος επίσης έσπευσε να συμφωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έθεσε ως στόχο η ρωσοτουρκική “εταιρική” σχέση να έχει τζίρο περίπου 100 δις δολάρια το χρόνο. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούμε να το πετύχουμε” ανέφερε ο Πούτιν.

Σύντομα, όπως έγινε γνωστό, θα ολοκληρωθεί και το επίγειο τμήμα του συγκεκριμένου αγωγού στον οποίο η Ρωσία στηρίζει πάρα πολλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα