Μέρκελ : 'Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ'

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/Ε.Ε.)
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/Ε.Ε.) EUROKINISSI

Η Καγκελάριος μίλησε μετά το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε με το τέλος του Eurogroup και ανέφερε πως η Γερμανία είναι προετοιμασμένη να προσφέρει υποστήριξη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιτύχει μια συμφωνία σύντομα, αλλά υπογράμμισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να δείξει προθυμία για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

"Στην γερμανική πλευρά είμαστε προετοιμασμένοι να προσφέρουμε όλη την υποστήριξη που ζητείται από εμάς. Αλλά βεβαίως πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις", δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Μπρέμερχαφεν ενόψει των εκλογών στο κρατίδιο της Βρέμης τον ερχόμενο μήνα.

Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων, ως αντάλλαγμα για μετρητά.

Η Μέρκελ πρόσθεσε εξάλλου, αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, πως η Ευρώπη χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο καθώς οι σημερινοί της κανόνες, που είναι γνωστοί ως Κανονισμός του Δουβλίνου, δεν λειτουργούν πλέον.

Σε οποιοδήποτε σύστημα κατανομής των προσφύγων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος των χωρών και η ισχύς των οικονομιών τους, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης μετά το Eurogroup : Δεν κάνουμε πίσω σε μειώσεις επικουρικών και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Όταν οι δημοσιογράφοι 'παράτησαν' τον Ντάισελμπλουμ και έτρεξαν στον Βαρουφάκη

Τις πληγές της μετρά η Αθήνα μετά το ναυάγιο του Eurogroup. Στο σημείο μηδέν ξανά οι διαπραγματεύσεις

SHARE:

24Media Network