Μέρκελ: Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Μέρκελ: Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

"Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά νέα για την Ελλάδα και για αυτό η συζήτηση μας για το θέμα ήταν σύντομη", ανέφερε η κ. Μέρκελ

«Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αυτές τις μέρες αφοσιώνομαι σε αυτό», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι το Eurogroup μπορεί να αποφασίσει μόνο εφόσον υπάρχει κοινή πρόταση των θεσμών με την Ελλάδα για την εφαρμογή των προϋποθέσεων.

«Συγκεντρώνω όλη μου τη βοήθεια στο να βοηθήσω ώστε οι τρεις θεσμοί να βρουν μαζί με την Ελλάδα μια λύση, μια πρόταση, με βάση την οποία θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup. Σε αυτό βλέπω την αποστολή μου. Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αυτές τις μέρες αφοσιώνομαι σε αυτό», τόνισε η καγκελάριος μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Χαβιέ Μπετέλ.

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά νέα για την Ελλάδα και για αυτό η συζήτηση μας για το θέμα ήταν σύντομη», ανέφερε η κ. Μέρκελ και προσέθεσε ότι «πρώτα από όλα υπολογίζουμε στη συζήτηση στο Eurogroup την Πέμπτη, αλλά και εκεί μπορεί να αποφασιστεί κάτι, μόνο εάν υπάρχει μια κοινή πρόταση των τριών θεσμών με την Ελλάδα για την εφαρμογή των προϋποθέσεων», για να συνεχίσει:

«Το θέμα είναι η Ελλάδα να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Κατά τα άλλα, το θέμα είναι η υλοποίηση του δεύτερου προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι το θέμα δεν είναι κάποιο χρηματοδοτικό κενό, αλλά τα σημεία τα οποία καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 και το ερώτημα εάν σε αυτά τα σημεία από τη σκοπιά των θεσμών έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος. Στην ουσία το θέμα είναι η Ελλάδα κάποια μέρα να είναι σε θέση να επανέλθει σε καλύτερη κατάσταση στον τομέα της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Και εδώ δυστυχώς, ειδικά σε ό,τι αφορά τις προοπτικές ανάπτυξης, δεν είδαμε τον τελευταίο καιρό βελτίωση. Για αυτό τώρα (χρειάζεται) πλήρης συγκέντρωση στη συνάντηση και ει δυνατόν οι τρεις θεσμοί να συμφωνήσουν με την Ελλάδα. Εάν αυτό θα επιτευχθεί ως την Πέμπτη, δεν μπορώ να το πω».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπετέλ σημείωσε ότι «όσο συζητούμε, υπάρχει ελπίδα», αλλά ανέφερε και ότι «πρέπει να βγει και κάτι από αυτή τη συζήτηση, αν απλώς γίνονται ωραίες συναντήσεις, αυτό δεν αρκεί πλέον». Ζήτησε δε να έλθουν προτάσεις και όχι μόνο από τη μία πλευρά. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει προτάσεις, για το πώς τα βλέπει και με ποιον τρόπο θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση», τόνισε.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Η εμμονή των εταίρων στα σκληρά μέτρα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες

Οριακές καταστάσεις

Περιμένει πρόσκληση για Βρυξέλλες η κυβέρνηση

Θεοδωράκης: Δεν μπορούμε να φύγουμε από τον Ιούνιο χωρίς συμφωνία. Δεν αντέχει η χώρα

Τσίπρας: Το μείζον είναι να φέρουμε μια βιώσιμη συμφωνία

Τσίπρας σε Γεννηματά: Στο θέμα της Ελλάδας κρίνεται και το θέμα της Ευρώπης

SHARE:

24Media Network