Μέρκελ: Τίθεται θέμα βούλησης των Ελλήνων και όχι αλληλεγγύης

German Chancellor Angela Merkel gives a statement in the Chancellery in Berlin March 11, 2009. Merkel 
described as an appalling crime a shooting spree at a school in southwestern Germany in which police said 16 people died on Wednesday. "It is unimaginable that in just seconds, pupils and teachers were killed -- it is an appalling crime," she told reporters, adding her feelings were with the families of the 
victims. "This is a day of mourning for for the whole of Germany," she said.
   REUTERS/Hannibal Hanschke  (GERMANY)
German Chancellor Angela Merkel gives a statement in the Chancellery in Berlin March 11, 2009. Merkel described as an appalling crime a shooting spree at a school in southwestern Germany in which police said 16 people died on Wednesday. "It is unimaginable that in just seconds, pupils and teachers were killed -- it is an appalling crime," she told reporters, adding her feelings were with the families of the victims. "This is a day of mourning for for the whole of Germany," she said. REUTERS/Hannibal Hanschke (GERMANY) REUTERS

Διαβάστε με τι συνέκρινε η Άνγκελα Μέρκελ τη βοήθεια που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα. Ποιο το σχόλιο του Σόιμπλε για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι αυτό που διακυβεύεται στην Ελλάδα δεν είναι πλέον "το θέμα της αλληλεγγύης" των ευρωπαίων εταίρων, αλλά η ταύτιση των Ελλήνων με το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.

"Το θέμα της αλληλεγγύης καθαρά και απλά δεν είναι το πρόβλημα που θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων", σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όλες οι βοήθειες που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν μαζί μιάμιση φορά το ΑΕΠ της χώρας, σχολίασε, συγκρίνοντας το συνολικό ποσό της βοήθειας με το Σχέδιο Μάρσαλ που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ανερχόταν στο 3% του ΑΕΠ της περιοχής.

"Το θέμα τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο: υπάρχει ταύτιση στην Ελλάδα με αυτό που έχουμε προτείνει; Αυτό είναι το μεγάλο καθήκον που έχουμε μπροστά μας, έχει να κάνει με τα πολιτικά κόμματα, με την πολιτική κουλτούρα", κατέληξε.

Ελπίζω ο ελληνικός λαός να επιλέξει το δρόμο του ευρώ

Ελπίζω ότι στις 17 Ιουνίου η Ελληνική Δημοκρατία θα επιλέξει το δρόμο της παραμονής στη ζώνη του ευρώ και ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει με την ψήφο του αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό δήλωσε  από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κρίση στην Ισπανία δεν συνδέεται ούτε επηρεάζει το ελληνικό ζήτημα.

SHARE:

24Media Network