Μεσανατολικό: Αντίποινα του Ισραήλ στη Λωρίδα τις Γάζας – Αεροπορικά πλήγματα μετά την εκτόξευση ρουκετών

Μεσανατολικό: Αντίποινα του Ισραήλ στη Λωρίδα τις Γάζας – Αεροπορικά πλήγματα μετά την εκτόξευση ρουκετών
Αστυνομία στο Ισραήλ AP Photo/Mahmoud Illean

Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε πως εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον εννιά ρουκέτες από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ πλήττουν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, διαπίστωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του Ισραήλ που ακολούθησαν τα επεισόδια στο τέμενος Αλ Αξά, στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και Παλαιστίνιους, εν μέσω του μήνα του Ραμαζανιού κι ενώ οι εβραίοι γιορτάζουν από απόψε το Πάσχα.

Ισραήλ: 9 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, οι πέντε αναχαιτίστηκαν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον εννιά ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ, εκ ων οποίων πέντε «αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα» στον τομέα της Σντερότ (νότια), ενώ άλλες τέσσερις κατέπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Στον παλαιστινιακό θύλακα, μέσα στη νύχτα βγήκαν στους δρόμους δεκάδες διαδηλωτές, που έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και άλλα αντικείμενα μετά την επιχείρηση της ισραηλινής αστυνομίας μέσα στο ισλαμικό τέμενος Αλ Αξά, στην Ιερουσαλήμ, για την απομάκρυνση «ταραχοποιών».

«Ορκιζόμαστε να υπερασπίσουμε και να προστατεύσουμε το Αλ Αξά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισβολή ισραηλινών αστυνομικών στον χώρο λατρείας στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, εν μέσω Ραμαζανιού, προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Μεσανατολικό: Επεισόδια στο ισλαμικό τέμενος Αλ Αξά, η Χαμάς καταγγέλλει «έγκλημα άνευ προηγουμένου»

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη πως επενέβη στο εσωτερικό του ισλαμικού τεμένους Αλ Αξά, στην παλιά πόλη της ανατολικής Ιερουσαλήμ, για να διαλύσει και να απομακρύνει «ταραχοποιούς» οι οποίοι κατ’ αυτή μπήκαν στον χώρο λατρείας έχοντας πάνω τους «πυροτεχνήματα, ρόπαλα και πέτρες», εν μέσω Ραμαζανιού.

Καταγγέλλοντας «έγκλημα άνευ προηγουμένου», το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, κάλεσε τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης να «πάνε μαζικά στο ισλαμικό τέμενος Αλ Αξά για να το υπερασπιστούν».

Το Αλ Αξά βρίσκεται στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο τόπο λατρείας του ισλάμ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον παλαιστινιακό τομέα της ιερής πόλης που κατέχει κι έχει προσαρτήσει το Ισραήλ. Βρίσκεται σε αυτό που οι εβραίοι ονομάζουν Όρος του Ναού, που θεωρείται ο ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού.

Τα επεισόδια καταγράφονται τον μήνα του Ραμαζανιού κι ενώ οι εβραίοι από απόψε εορτάζουν το Πάσχα, με φόντο τη συνέχιση της έξαρσης της βίας στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση φέτος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα