Μετά η Β. Κορέα, το Ιράν – Απειλεί με κλιμάκωση βαλλιστικών δοκιμών

Μετά η Β. Κορέα, το Ιράν – Απειλεί με κλιμάκωση βαλλιστικών δοκιμών
In this photo released by an official website of the office of the Iranian supreme leader, Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei addresses a group of students in Tehran, Iran, Wednesday, June 7, 2017. The Islamic State group claimed responsibility for a pair of stunning deadly attacks Wednesday on Iran's parliament and the tomb of its revolutionary leader, Ayatollah Ruhollah Khomeini. Khamenei used the attacks to defend Tehran's involvement in wars abroad, telling the students that if "Iran had not resisted," it would have faced even more troubles. (Office of the Iranian Supreme Leader via AP) AP

Η Τεχεράνη θα ενισχύσει τη στρατιωτικές και βαλλιστικές της ικανότητες, προειδοποίησε ο πρόεδρος Ροχανί

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα ενισχύσει τις στρατιωτικές και βαλλιστικές ικανότητες παρά τις επικρίσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας, στη διάρκεια ομιλίας του στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επετείου από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ το 1980.

Είτε το θέλετε είτε όχι θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας ικανότητες

«Είτε το θέλετε είτε όχι θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας ικανότητες, που είναι απαραίτητες ως μέσο αποτροπής. Δεν θα αναπτύξουμε μόνο τους πυραύλους μας, αλλά θα ενισχύσουμε και τις αεροπορικές, τις χερσαίες και τις θαλάσσιες δυνάμεις μας. Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας», τόνισε ο Ροχανί στην ομιλία του που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το Ιράν έχει αναπτύξει ένα μεγάλο βαλλιστικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, το οποίο ανησυχεί τις ΗΠΑ, αλλά και τη Σαουδική Αραβία, τον βασικό της περιφερειακό αντίπαλο.

Ωστόσο η Τεχεράνη υπογραμμίζει ότι το βαλλιστικό της πρόγραμμα είναι αποκλειστικά αμυντικό. «Η στρατιωτική μας ισχύ (…) δεν αναπτύχθηκε για να επιτεθούμε εναντίον άλλων χωρών», εξήγησε ο Ροχανί.

Παράλληλα ο Ιρανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αλλάξει πολιτική στάση αναφορικά με τις κρίσεις που ταλανίζουν την περιοχή. «Είτε το θέλετε είτε όχι, θα υπερασπιζόμαστε τους καταπιεσμένους λαούς της Υεμένης, της Παλαιστίνης και της Συρίας», τόνισε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα