Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα νησιά του Αιγαίου: “Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα”

Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα νησιά του Αιγαίου: “Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα”
Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Ενοχλημένος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την διεθνή υποστήριξη στην Ελλάδα όσον αφορά στα νησιά.

Φανερά ενοχλημένος ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη διεθνή υποστήριξη στην Ελλάδα όσον αφορά στα νησιά. “Ενώ η Ελλάδα τα εξοπλίζει, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα” τόνισε την Πέμπτη (29/09) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως στην κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνοντας πως “δεν αμφισβητείται”. Ξεκαθάρισε ότι η ανάπτυξη του αμυντικού εξοπλισμού, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση στρατιωτικών οχημάτων στα νησιά του Αιγαίου, εναπόκειται στις κυβερνήσεις των κρατών και συνεπώς δήλωσε αναρμόδιος να τοποθετηθεί στο ζήτημα.

Αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, τόνισε για την Τουρκία πως “Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli)“.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα της, υπό την βασική αίρεση ότι αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν έχει, όμως, κανένα δικαίωμα να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο (casus belli).

Η Ελλάδα δεν προβάλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας.

Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα