Μεξικό: Επτά νεκροί από έκρηξη σε βιοτεχνία πυροτεχνημάτων

Μεξικό: Επτά νεκροί από έκρηξη σε βιοτεχνία πυροτεχνημάτων
Αστυνομία στο Μεξικό (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Susan Montoya Bryan

Επτά νεκροί και 15 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε παράνομη βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο κεντρικό Μεξικό.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δεκαπέντε τραυματίστηκαν τη Δευτέρα (20/3), εξαιτίας έκρηξης σε παράνομη βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στην πολιτεία Μορέλος, στο κεντρικό Μεξικό.

“Η έκρηξη έγινε στο εσωτερικό κατοικίας όπου κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν παράνομα πυροτεχνήματα“, εξήγησε η πολιτική προστασία της Μορέλος σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. “Κατά τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, επτά άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 15 τραυματίστηκαν”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το δυστύχημα έγινε στην πόλη Τοτολάπαν, περίπου 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Η πολιτειακή κυβέρνηση εξέφρασε τη “βαθιά θλίψη της για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών στην Τοτολάπαν” μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δυστυχήματα είναι συχνά στις βιοτεχνίες πυροτεχνημάτων στο Μεξικό, ιδίως αυτές που λειτουργούν παράνομα και δεν είναι λίγες.

Τον Δεκέμβριο του 2016, εκρήξεις σε αγορά πυροτεχνημάτων στην Τουλτεπέκ, στην πολιτεία του Μεξικού (κεντρικά), στοίχισαν τη ζωή σε 42 ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα