Ένας νεκρός σε συμπλοκές στο Κάιρο

Ένας νεκρός σε συμπλοκές στο Κάιρο

Αιματηρή σύγκρουση με τουλάχιστον έναν νεκρό και δεκαπέντε τραυματίες σημειώθηκε την Τρίτη στο Κάιρο, ανάμεσα σε κόπτες χριστιανούς και μουσουλμάνους, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους.

Όλα ξεκίνησαν, όταν κόπτες διαδηλωτές, μπλόκαραν έναν αυτοκινητόδρομο στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, διαμαρτυρόμενοι για το κάψιμο εκκλησίας στην επαρχία Helwan. Οι μουσουλμάνοι που ήθελαν να περάσουν εξοργίστηκαν και ξεκίνησαν συμπλοκές.

Όταν ο στρατός επενέβη και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, προκειμένου να διαλύσει τα πλήθη, ήταν ήδη αργά για μια νεαρή κοπέλα που έχασε τη ζωή της. Το συγκεκριμένο γεγονός, έρχεται δυο μήνες μετά τον θάνατο 23 ανθρώπων σε μια κοπτική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια. Τον Ιανουάριο μάλιστα, ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο, για την δολοφονία έξι κοπτών χριστιανών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι κόπτες, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, συχνά έχουν παραπονεθεί για διακρίσεις από το κράτος, υποστηρίζοντας πως παραμένουν ατιμώρητοι ή οδηγούνται σε ήπιες ποινές, όσοι επιτίθενται εναντίον τους. Η κυβέρνηση πάντως στην κυρίως μουσουλμανική χώρα, αρνείται διακρίσεις εις βάρος των κοπτών.

SHARE:

24Media Network