Μήνυμα συμπαράστασης Βαρθολομαίου στον Πάπα Λέοντα – Ευχές για ταχεία ανάρρωση
Διαβάζεται σε 2'
Επιστολή με ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, λίγο πριν τη συνάντησή τους στη Ρώμη τον Οκτώβριο.
- 14 Οκτωβρίου 2026 23:27
Την αδελφική του συμπαράσταση και τις θερμές του ευχές για πλήρη και ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, με επιστολή που του απέστειλε ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Ρώμη στις 23 Οκτωβρίου.
Όπως ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η επιστολή είχε σταλεί πριν από τη χθεσινή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Ποντίφικας στο νοσοκομείο Agostino Gemelli. Ο κ. Βαρθολομαίος διαβεβαιώνει τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ότι βρίσκεται πνευματικά στο πλευρό του κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας της υγείας του.
«Είθε η δύναμή σας να ανανεωθεί προς όφελος του υψηλού λειτουργήματος που σας έχει ανατεθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να του μεταφέρει τις ευχές του και διά ζώσης, εφόσον η μετεγχειρητική του πορεία το επιτρέψει.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στην ιταλική πρωτεύουσα στις 23 Οκτωβρίου, αποδεχόμενος πρόσκληση του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Angelicum, από το οποίο έχει αποφοιτήσει ο Πάπας Λέων ΙΔ΄.
Η ατζέντα της επίσκεψης περιλαμβάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Προκαθημένων στο Βατικανό, καθώς και κοινή μετάβασή τους στην Ασίζη. Εκεί, στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει προγραμματίσει ειδικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 800 ετών από την κοίμηση του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.