Μίτσκοσκι για ενδεχόμενη συνάντηση με Μητσοτάκη: “Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια”

Διαβάζεται σε 2'
Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Χρίστιαν Μίτσκοσκι AP Photo Boris Grdanoski

Xωρίς να κάνει αναφορά στο ζήτημα του ονόματος, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αναφέρθηκε στην πιθανή συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι, σε περίπτωση που έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου ελπίζει πως θα διατηρήσουν την αξιοπρέπεια και ότι θα συνομιλήσουν ως καλοί γείτονες και εταίροι.

«Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και ότι θα συζητήσουμε ως εταίροι και ως καλοί γείτονες, εφόσον υπάρξει μια τέτοια συζήτηση. Αν δεν υπάρξει συνάντηση σε αυτή τη φάση (εννοεί στην Ουάσιγκτον), ελπίζω ότι θα υπάρξει σύντομα» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι όπως αναφέρει σχετικά η ΕΡΤ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι οικοδόμηση καλών σχέσεων με όλους τους γείτονες, αλλά πρόσθεσε ότι οι σχέσεις πρέπει να έχουν αμφίδρομη πορεία.

«Η στάση μας ως κυβέρνηση είναι ότι θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες, ότι θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας, ότι για εμάς αυτό είναι μια αμφίδρομη πορεία. Μέχρι τώρα, υποθέτω, ότι είχαν συνηθίσει σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, αλλά τώρα είμαστε εμείς πολιτικοί και μια κυβέρνηση που θέλει να ασκήσει πολιτική αμφίδρομης καλής γειτονίας και έτσι θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα