Φρίκη στο Τέξας: Έφιπποι αστυνομικοί έσερναν μαύρο συλληφθέντα με αλυσίδες στο δρόμο

Φρίκη στο Τέξας: Έφιπποι αστυνομικοί έσερναν μαύρο συλληφθέντα με αλυσίδες στο δρόμο

Σάλο προκάλεσαν στις ΗΠΑ οι εικόνες ντροπής που θύμισαν άλλες εποχές, το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζήτησε δημόσια συγγνώμη, υπογραμμίζοντας ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την αποτρόπαια αυτή τεχνική για την μεταφορά συλληφθέντων.

Εικόνες βγαλμένες από άλλες μαύρες σελίδες της αμερικανικής ιστορίας θύμισαν αυτά που αντίκρισαν οι κάτοικοι της πόλης Γκάλβεστον στο Τέξας, όταν είδαν έφιππους αστυνομικούς να σέρνουν με σχοινί από τις χειροπέδες έναν Αφροαμερικανό που μόλις είχαν συλλάβει.

Θυμίζοντας σκηνές ταινίας για τον αμερικανικό εμφύλιο, οι αστυνομικοί μετέφεραν στο τμήμα τον άνδρα σαν να ήταν σκλάβος την εποχή της δουλείας στον αμερικανικό νότο.

Συγγενείς του Ντόναλντ Νίλι, όπως λέγεται ο συλληφθείς, ανέφεραν ότι ο 43χρονος είναι άστεγος με διανοητικά προβλήματα και ότι οι αστυνομικοί τον μεταχειρίστηκαν σαν ζώο.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι εικόνες εντός και εκτός ΗΠΑ, δήλωσε δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό αλλά και από τον ίδιο τον Νίλι. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έχουν… εκπαιδευτεί να χρησιμοποιούν αυτή την πρακτική, κάτι που το αστυνομικό τμήμα δεσμεύθηκε να σταματήσει να κάνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα