Μόνο αυτός: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στο Βιετνάμ με τεθωρακισμένο τρένο

Μόνο αυτός: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στο Βιετνάμ με τεθωρακισμένο τρένο

Με τεθωρακισμένο τρένο διέσχισε όλη την Κίνα για να φτάσει στο Βιετνάμ ο ηγέτης της Βορείου Κορέας για να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε στο Ανόι ενόψει της δεύτερης συνόδου κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας ολοκλήρωσε ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων από την Πιονγκγιάνγκ με τεθωρακισμένο τρένο.

Ο συρμός στον οποίο επέβαινε έφτασε σήμερα στην πόλη Ντον Νταν, αφού διέσχισε την Κίνα. Εκεί τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ ενώ συνοδευόταν από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας.

Το τρένο του Βορειοκορεάτη ηγέτη θα παραμείνει στη Ντον Νταν για να επιστρέψει με αυτό στη χώρα του μετά την ολοκλήρωση της συνόδου. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διανύει τα υπόλοιπα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι, με αυτοκινητομπή.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στο Βιετνάμ με τεθωρακισμένο τρένο AP

 

Δείτε τα βίντεο της άφιξής του παρακάτω:

 Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται θα αρχίσει αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Ανόι αργότερα σήμερα, ενώ το πρόγραμμα πτήσης του Air Force One τροποποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη. Το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, θα προσγειωνόταν στη διάρκεια της νύχτας στην αμερικανική βάση της Σούδας για τον απαιτούμενο ανεφοδιασμό, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και ο Ντ. Τραμπ ταξίδευε για τη Σιγκαπούρη με αφορμή την πρώτη του συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ωστόσο η κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη τα τελευταία 24ωρα, άλλαξε τον σχεδιασμό και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα μετασταθμεύσει στο νησί, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε άλλωστε στο Twitter το εξής μήνυμα:

“Με μια πλήρη αποπυρηνικοποίηση, η Βόρεια Κορέα θα εξελιχθεί γρήγορα σε οικονομικό κινητήρα. Χωρίς αυτό, απλά θα παραμείνουμε στο ίδιο σημείο! Ο πρόεδρος Κιμ θα λάβει μια σοφή απόφαση!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα