Η Morgan Stanley πληρώνει 150εκ σε ασφαλιστικά ταμεία που ξεγέλασε με ομόλογα υψηλού κινδύνου

Η Morgan Stanley πληρώνει 150εκ σε ασφαλιστικά ταμεία που ξεγέλασε με ομόλογα υψηλού κινδύνου
Το logo της Morgan Stalney AP

Η Eισαγγελία της Καλιφόρνια απεφάνθη ότι η Morgan Stalney ξεγέλασε με σκοπό το κέρδος δύο ασφαλιστικά ταμεία στις ΗΠΑ και την υποχρέωσε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποζημιώσει τους θιγόμενους.

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων κλήθηκε μετά από δικαστική απόφαση να πληρώσει η Morgan Stanley.

Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Χαβιέ Μπεσέρα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική τράπεζα παραπλάνησε δύο ασφαλιστικά ταμεία και τα οδήγησε σε αγορά ομολόγων υψηλού κινδύνου με συνέπεια να υπάρξουν πολλές ζημιές. ;

Τα 122 από τα 150 εκατομμύρια θα καταλήξουν στο Ταμείο Συνταξιοδότησης Δημοσίων Υπαλλήλων της Καλιφόρνια ενώ 8 εκατομμύρια θα εισπράξει το Ταμείο Συνταξιοδότησης των Δασκάλων.

Η τράπεζα αρνήθηκε, όπως ήταν φυσικό, την ενοχή της αλλά τόνισε ότι αυτός είναι ο τελευταίος διακανονισμός που υπογράφει και που έχει σχέση με τα μεγάλη οικονομική κρίση του 2008.

Μία από τις φράσεις του Εισαγγελέα Μπεσέρα πάντως δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες: “H Morgan Stanley έλεγε ψέμματα σχετικά με τους κινδύνους των προϊόντων της και αποκόμισε κέρδη από τα ταμεία των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Δασκάλων της Καλιφόρνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα