Μόσχα: Ένας νεκρός από πυροβολισμό σε εργοστάσιο – Ασύλληπτος ο δράστης

Μόσχα: Ένας νεκρός από πυροβολισμό σε εργοστάσιο – Ασύλληπτος ο δράστης
An ambulance passes a police car parked, in front of the Ekho Moskvy (Echo of Moscow) radio station office in Moscow, Russia, Monday, Oct. 23, 2017. Russias leading news radio station said on Monday its deputy editor-in-chief has been stabbed by an unknown attacker. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ένας φρουρός έχασε τη ζωή του όταν δέχτηκε πυρά από ιδιοκτήτη εργοστασίου - "Ή θα αυτοκτονήσω ή θα παραδοθώ", λέει ο δράστης

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν δέχτηκε πυρά από τον πρώην ιδιοκτήτη εργοστασίου κατά την διάρκεια διαμάχης σχετικά με οικονομικές διαφορές.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου, Ίλια Αβεριάνοφ, πυροβόλησε το πρωί και σκότωσε έναν φρουρό. Οι πληροφορίες που έκαναν λόγω για κατάσταση ομηρίας διαψεύστηκαν από την αστυνομία, η οποία επιχειρεί να επικοινωνήσει με τον δράστη, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών: Ο πρώην διευθυντής του εργστασίου είχε φραστική διαμάχη με τον τωρινό ιδιοκτήτη και στη συνέχεια έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας φρουρός”.

“Η διαμάχη φέρεται να ξεκίνησε εξαιτίας επαγγελματικών διαφορών με έναν από τους εμπλεκόμενους να τραυματίζει θανάσιμα τον άλλο. Η αστυνομία προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύλληψη του δράστη”, ανέφερε νωρίτερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο δράστης δεν έχει εκφράσει κάποιες απαιτήσεις και συνεχίζει να κρύβεται στο εργοστάσιο. Στο σημείο βρισκόταν και δικαστικοί κλητήρες, οι οποίοι, όμως δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Με τον Αβεριάνοφ επικοινώνησε ο ρωσικός Business FM, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους της πράξης του:

“Μου πήραν το εργοστάσιο χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα και κατέστρεψαν την επιχείρησή μου. Έχω 8 παιδιά. Παλεύω για τέσσερα χρόνια. Εξαγοράζουν εταιρείες, πλαστογραφούν έγγραφα και μετά με αυτά κερδίζουν δίκες. Σήμερα το πρωί που ήρθα στη δουλειά, βρέθηκα αντιμέτωπος με όπλα και χρησιμοποίησα το δικό μου για αυτοάμυνα. Μία φορά πυροβόλησα και νομίζω ότι προκάλεσα, δυστυχώς, έναν θάνατο. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Αν μείνω ζωντανός, θα παλέψω μέχρι τέλους. Είμαι περικυκλωμένος από ειδικές δυνάμεις. Είναι εντάξει. Ή θα πυροβολήσω τον εαυτό μου ή θα παραδοθώ”.

Πηγή:AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα