Μοσκοβισί: 'Η Ελλάδα έδωσε δυο πολύ θετικά μηνύματα στους επενδυτές'

Μοσκοβισί: 'Η Ελλάδα έδωσε δυο πολύ θετικά μηνύματα στους επενδυτές'

Τι δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος. Aνακοινώθηκε ότι θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις 25 Ιουλίου

Επίσκεψη στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, κατά τις επίσημες δηλώσεις του σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας που ξεκίνησε με την εκταμίευση της δόσης.

«Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλά βήματα από το 2009 μέχρι σήμερα. Τότε, το έλλειμμα έφτανε το 15,1% του ΑΕΠ και σήμερα υπάρχει πλεόνασμα. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι χαρούμενοι σήμερα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Επίτροπος.

Ο επίτροπος τόνισε ότι η αποκλιμάκωση του ελλείμματος στην Ελλάδα από το 2009 ως σήμερα υπήρξε εντυπωσιακή, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι χώρες με υγιή δημοσιονομική παράδοση είναι σε χειρότερη δημοσιονομική θέση από την Ελλάδα. Είμαστε σε μία στιγμή που η Ελλάδα δρέπει τους καρπούς των θυσιών της, ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος.

Επίσης, σημείωσε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η έξοδος από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος αποκαθιστούν τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα μπορεί να βγει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές, ο Γάλλος επίτροπος απάντησε ότι δεν θα προβεί σε εκτιμήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι οι αγορές και οι επενδυτές έλαβαν τις τελευταίες ημέρες δύο πολύ θετικά μηνύματα, με την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία του ελλείμματος και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι πλέον μία αξιόπιστη χώρα.

Σε ερώτηση εάν η σημερινή ή οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν την Ελλάδα στη δημοσιονομική εξυγίανση, είπε ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αν αξίζουν σε κάποιον συγαρητήρια είναι στον ελληνικό λαό.

Καταλήγοντας, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε φίλο του τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και δείχνοντας στους δημοσιογράφους έναν πίνακα με τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ανέφερε ότι μπορεί κανείς να δει ότι στη μείωση του ελλείμματος συνέβαλαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκτός διαδικασίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα

Η Ελλάδα κοντά στην έξοδο από τη διαδικασία ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος

SHARE:

24Media Network