Μοσούλη: Γυναίκες και παιδιά εκτέθηκαν σε χημικά όπλα

Μοσούλη: Γυναίκες και παιδιά εκτέθηκαν σε χημικά όπλα

Πέντε παιδιά και δύο γυναίκες νοσηλεύονται με συμπτώματα έκθεσης σε χημικά όπλα στη Μοσούλη. Τι καταγγέλλει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού

Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία κοντά στη Μοσούλη τις δύο τελευταίες ημέρες, με τραύματα που προκλήθηκαν από χημικά όπλα, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν σημειώθηκε μία ή περισσότερες επιθέσεις με χημικά όπλα, ούτε ποιος ευθύνεται για αυτό.

Όταν ρωτήθηκαν για το θέμα, πολλοί Ιρακινοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί τόνισαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για την εκδήλωση επιθέσεων με χημικά όπλα στη ζώνη της Μοσούλης, όπου ο ιρακινός στρατός συναντά ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Από το 2014, όταν κατέλαβε πολλά εδάφη στο Ιράκ, το ΙΚ έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές χημικά όπλα εναντίον των ιρακινών δυνάμεων.

Ο διευθυντής της ΔΕΕΣ για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, Ρόμπερτ Μαρντίνι, είπε σήμερα ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία πέντε παιδιά και δύο γυναίκες που παρουσίαζαν συμπτώματα έκθεσης σε χημικούς παράγοντες. "Η χρήση χημικών όπλων απαγορεύεται απολύτως από το διεθνές δίκαιο. Έχουμε ταραχτεί βαθιά από αυτά που είδαν οι συνάδελφοί μας και καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, απ' όπου κι αν προέρχεται", τόνισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο στρατός κατέλαβε τη νοτιότερη γέφυρα της Μοσούλης

Συρία: Ανακάλυψαν ομαδικό τάφο με 130 πτώματα ανταρτών

SHARE: