Μπαν Κι Μουν: "Γίγαντας του 20ου αιώνα ο Μαντέλα"

Μπαν Κι Μουν: "Γίγαντας του 20ου αιώνα ο Μαντέλα"

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- μουν, δήλωσε ότι ο κόσμος προσεύχεται για τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, "έναν από τους γίγαντες του 20ου αιώνα"

Ο Μπαν Κι – μουν δήλωσε ότι ο Μαντέλα ήταν "ένας από τους γίγαντες του 20ου αιώνα" για το ρόλο του ως ηγέτη εναντίον του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στη Νέα Υόρκη για την 50η επέτειο της Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας (ΟΑΕ), που είναι ο προκάτοχος της τωρινής Αφρικανικής Ένωσης.

"Ξέρω ότι οι σκέψεις και οι προσευχές σας είναι με τον Νέλσον Μαντέλα, την οικογένειά του και τους αγαπημένους του, τους νοτιοαφρικανούς και τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από την αξιόλογη ζωή του και το παράδειγμά του", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

"Ας δείξουμε την ίδια πίστη και το ίδιο κίνητρο για να εργαστούμε για την ευημερία και για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Αφρικανούς», συμπλήρωσε ο Μπαν Κι-μουν.

Ο 94χρονος Νέλσον Μαντέλα, εισήχθη σε νοσοκομείο της Πρετόρια στις 8 Ιουνίου. Η υγεία του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τώρα έχει συνδεθεί με μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο πρόεδρος Ζούμα επισκέφθηκε τον Μαντέλα

Πληροφορίες εμφανίζουν τον Μαντέλα να υποστηρίζεται πλέον μηχανικά

Για το χειρότερο προετοιμάζεται η οικογένεια του Νέλσον Μαντέλα

SHARE:

24Media Network