Νέα “καφρίλα” από τον Μπολσονάρο: “Οι Ναζί ήταν αριστεροί”

Νέα “καφρίλα” από τον Μπολσονάρο: “Οι Ναζί ήταν αριστεροί”
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρο κατά την επίσκεψή του στο μουσείο και μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσελ στην Ιερουσαλήμ AP

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία" για τον ακροδεξιό Βραζιλιάνο πρόεδρο για την στενή σχέση του ναζισμού με την αριστερά.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο δήλωσε την Τετάρτη ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία” ότι ο ναζισμός ήταν ένα αριστερό κίνημα, αφού επισκέφθηκε το μνημείο και μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ στο Ισραήλ.

Το σχόλιο του Μπολσονάρο έρχεται σε καταφανή αντίφαση με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστότοπο του Μουσείου, ότι το ναζιστικό κίνημα στη Γερμανία προήλθε από ακροδεξιές, ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην άνοδο του κομμουνισμού.

Τον ισχυρισμό ότι οι Ναζί ήταν αριστεροί τον προέβαλε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ερνέστο Αραούζο. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν συμφωνεί με τον υπουργό του, ο Μπολσονάρο απάντησε: “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, σωστά;” Συνέχισε κατόπιν, λέγοντας ότι η ονομασία του ναζιστικού κόμματος ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα, περιλάμβανε δηλαδή τον όρο “σοσιαλιστικός”.

Η επίσημη ονομασία ήταν Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Παρά την ονομασία όμως, οι Ναζί ακολουθούσαν μια φασιστική και αντισημιτική –και όχι σοσιαλιστική– ιδεολογία.

Ο Μπολσονάρο θα αναχωρήσει την Τετάρτη από το Ισραήλ για να επιστρέψει στη Βραζιλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα