Μπουλούτ: Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ επιτίθενται στην οικονομία της Τουρκίας

Μπουλούτ: Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ επιτίθενται στην οικονομία της Τουρκίας
Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ Twitter

Ευθύνες στους Δυτικούς και τους Ισραηλινούς επιρρίπτει ο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, κατηγορώντας παράλληλα επιχειρηματίας και επενδυτές ότι εγκαταλείπουν την Τουρκια "κλέβοντας τα λεφτά μας".

Ο στενός σύμβουλος και “δεξί χέρι” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίων Βρετανών, Αμερικανών και Ισραηλινών για την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο γνώριμο εμπρηστικό ύφος που ακολουθεί σε κάθε του εμφάνιση.

“Οι χρηματοοικονομικές αγορές της Τουρκίας δέχονται επίθεση από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ, όπως ακριβώς έγινε και με την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αλλά δεν τους φοβόμαστε”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο οικονομικός σύμβουλος του Ερντογάν.

Όπως υποστήριξε, σε εξέλιξη βρίσκεται μια “επιχείρηση οικονομικής καταστροφής της Τουρκίας”, την οποία συνέδεσε ευθέως με τις επικείμενες εκλογές στη χώρα.

Ο κ. Μπουλούτ κατηγόρησε επιχειρηματίες και επενδυτές, ότι τώρα “εγκαταλείπουν” και “ξεπουλάνε” τη χώρα. “Οι επιχειρηματίες που έβγαλαν το ψωμί τους στην Τουρκία τα τελευταία 60 χρόνια, τώρα εγκαταλείπουν τη χώρα με τα δισεκατομμύριά μας. Μας ξεπουλάνε. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν”, είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα