Ν. Κορέα: Νοσοκόμες αναγκάστηκαν σε ‘σέξι χορό’ από τους εργοδότες τους

Ν. Κορέα: Νοσοκόμες αναγκάστηκαν σε ‘σέξι χορό’ από τους εργοδότες τους
< 1980-2017 . .>

Σάλος στη Νότιο Κορέα για τις πρακτικές εταιρείας που διαχειρίζεται νοσοκομεία. Την οργή της εξέφρασε η Ένωση Νοσηλευτριών της χώρας.

Σάλο έχει προκαλέσει στην νότιο Κορέα η κίνηση μιας εταιρείας που διαχειρίζεται νοσοκομεία και πανεπιστήμια να αναγκάσει νοσοκόμες να προβούν σε “σέξι χορούς” κατά τη διάρκεια εκδήλωσής της.

Η Ένωση Νοσηλευτριών της Κορέας με ανακοίνωση εξέφρασε την οργή της τη Δευτέρα, ζητώντας έρευνα σε βάθος και την τιμωρία των υπευθύνων. “Αποτελεί πρόκληση για το επάγγελμα και την αξιοπρέπεια των νοσηλευτριών”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Υπάρχουν πάρα πολλές νοσηλεύτριες που υπομένουν την εντατική εργασία, τους χαμηλούς μισθούς και τις υπερωρίες με αίσθηση του καθήκοντος. Με αυτά τα δεδομένα, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί σκάνδαλο και είναι υποτιμητική και προσβλητική για τις νοσοκόμες αυτές”.

Το σκάνδαλο ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μια νοσοκόμα δημοσίευσε μία επιστολή παραπόνων με φωτογραφίες από νοσοκόμες με κοντά σορτσάκια και κολλητά μπλουζάκια να εκτελούν σεξουαλικές χορευτικές φιγούρες σε εκδήλωση των περασμένο Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει στο κείμενό της, η πρακτική αυτή αφορούσε σε νεοπροσληφθείσες νοσοκόμες για τις οποίες ήταν δυσκολότερο να αρνηθούν.

Πηγή: koreatimes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα