Ναβάλνι: Ο Πούτιν θέλει να γίνει ισόβιος αυτοκράτορας

Russian opposition leader Alexei Navalny, who submitted endorsement papers necessary for his registration as a presidential candidate, center, heads to attend a meeting in the Russia's Central Election commission in Moscow, Russia, Monday, Dec. 25, 2017. Russian election officials have formally barred Russian opposition leader Alexei Navalny from running for president. (Evgeny Feldman/Navalny Campaign via AP)
Russian opposition leader Alexei Navalny, who submitted endorsement papers necessary for his registration as a presidential candidate, center, heads to attend a meeting in the Russia's Central Election commission in Moscow, Russia, Monday, Dec. 25, 2017. Russian election officials have formally barred Russian opposition leader Alexei Navalny from running for president. (Evgeny Feldman/Navalny Campaign via AP) AP

Σκληρή κριτική στο Ρώσο πρόεδρο από τον μεγάλο πολιτικό του αντίπαλο

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι χαρακτήρισε απάτη τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου στη Ρωσία, στις οποίες του έχει απαγορευτεί να συμμετάσχει, και είπε ότι ο στόχος είναι να "επανεκλεγεί" ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επιθυμεί να γίνει "ισόβιος αυτοκράτορας".

Με δύο μήνες να απομένουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία κατά τις οποίες ο Πούτιν αναμένεται να εξασφαλίσει μια ιστορική τέταρτη θητεία, ο 41 ετών ηγέτης της αντιπολίτευσης και ακτιβιστής κατά της διαφθοράς έδωσε χθες συνέντευξη στο AFP από το αρχηγείο της εκστρατείας του.

ADVERTISING

"Δεν πρόκειται για εκλογές και ο ρόλος μου θα είναι να εξηγήσω στον λαό ότι αυτή η διαδικασία, την οποία αποκαλούν εκλογές, ουσιαστικά πραγματοποιείται για την επανεκλογή του Πούτιν."

"Θα το αποδείξουμε και θα πείσουμε τον κόσμο ότι είναι αδύνατον να αναγνωρίσουμε αυτές τις εκλογές ή αυτό το καθεστώς", είπε ο Ναβάλνι.

Τον περασμένο χρόνο ο Ναβάλνι ξεκίνησε εθνική εκστρατεία συναντώντας χιλιάδες ανθρώπους σε πόλεις ανά τη Ρωσία αλλά τον Δεκέμβριο η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται να είναι υποψήφιος εξαιτίας μιας αμφιλεγόμενης καταδίκης του για υπεξαίρεση σε φυλάκιση με αναστολή, την οποία καταγγέλλει ως κατασκευασμένη.\

Τώρα είναι έτοιμος με τη βοήθεια του επιτελείου του να πείσει τους ρώσους πολίτες να μποϊκοτάρουν τις εκλογές έχοντας προαναγγείλει την πρώτη του μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φετινή χρονιά, για τις 28 Ιανουαρίου.

"Ο Πούτιν θέλει να γίνει ισόβιος αυτοκράτορας. Το περιβάλλον του --άνθρωποι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι και οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο-- όλοι θέλουν το ίδιο πράγμα", είπε ο Ναβάλνι που δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον "πολιτικό του αγώνα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωσία σε ΕΕ: Μην παρεμβαίνετε στις εκλογές μας

Ρωσία: Ο Πούτιν κατεβαίνει στις εκλογές με 400 εκατ. ρούβλια 'προίκα'

SHARE:

24Media Network