Ναυαγός επιβίωσε 24 ημέρες χάρη σε ένα μπουκάλι κέτσαπ

Ναυαγός επιβίωσε 24 ημέρες χάρη σε ένα μπουκάλι κέτσαπ
Ο 47χρονος ναυαγός Έλβις Φρανσουά 2023 Colombian Navy press office via AP

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απίστευτη ιστορία του 47χρονου Έλβις Φρανσουά ο οποίος πέρασε τρεις σχεδόν εβδομάδες στην Καραϊβική Θάλασσα και επέζησε.

Να που τελικά η κέτσαπ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να σώσει ζωές.

Μία απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον 47χρονο Έλβις Φρανσουά, ο οποίος έχοντας παρασυρθεί και ναυαγήσει στην Καραϊβική Θάλασσα μετά από ατύχημα που είχε με το ιστιοφόρο του πέρασε 24 ημέρες τρεφόμενος σχεδόν αποκλειστικά με κέτσαπ.

Ο Έλβις Φρανσουά εντοπίστηκε 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πουέρτο Μπολιβάρ της Κολομβίας, όταν ένα αεροπλάνο είδε τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο κύτος του ιστιοφόρου του, ανέφερε το κολομβιανό ναυτικό σε δήλωση που έκανε την Πέμπτη.

“Δεν είχα φαγητό. Υπήρχε απλώς ένα μπουκάλι κέτσαπ στο σκάφος, σκόνη σκόρδου και κύβοι μαγειρικής, οπότε ανακάτεψα αυτά με λίγο νερό”, δήλωσε ο Φρανσουά σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κολομβιανός στρατός.

Ο Φρανσουά, ο οποίος κατάγεται από τη νησιωτική χώρα Ντομίνικα της Καραϊβικής, ανέφερε, σύφμωνα με το CNN, ότι έκανε επισκευές στο σκάφος του κοντά στο τμήμα του νησιού Sint-Maarten στις Ολλανδικές Αντίλλες τον Δεκέμβριο, όταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες παρέσυραν το σκάφος του στη θάλασσα.

Χωρίς να έχει γνώσεις ναυσιπλοΐας και χωρίς να είναι σε θέση να οδηγήσει το σκάφος του πίσω στην ακτή, πέρασε εβδομάδες χαμένος στη θάλασσα.

“Είκοσι τέσσερις μέρες, χωρίς γη, χωρίς κανέναν να μιλήσω. Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Ήταν πολύ δύσκολο. Κάποια στιγμή άρχισα να χάνω την ελπίδα μου. Σκεφτόμουν την οικογένειά μου”, πρόσθεσε.

Αφού διασώθηκε, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καρχηδόνας, όπου έλαβε ιατρική φροντίδα και αργότερα παραδόθηκε στις αρχές μετανάστευσης για την επιστροφή του στην πατρίδα του, δήλωσαν Κολομβιανοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα