Νέα απειλή ανακάλυψε το FBI

Νέα απειλή ανακάλυψε το FBI

Χτύπημα παρόμοιο με της Οκλαχόμα περιμένει το FBI στις ΗΠΑ. Οι μοναχικοί λύκοι και η καταστροφική βία

Η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να επικεντρωθεί στην αυξανόμενη απειλή των Αμερικανών εξτρεμιστών οι οποίοι απορρίπτουν την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για να εμποδίσει με αυτόν τον τρόπο μια νέα επίθεση όπως αυτή της Οκλαχόμα το 1995.

Οι "σουβερενιστές", όπως τους ονομάζει το FBI, απορρίπτουν την εξουσία της κυβέρνησης, τους ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους, αρνούνται να πληρώσουν φόρους, δεν αναγνωρίζουν το αμερικανικό νόμισμα, συχνά περνούν στην παρανομία και τη βία, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του FBI στους δημοσιογράφους.

Όπως και στην επίθεση στην Οκλαχόμα είναι πιθανόν να πρόκειται για "μοναχικούς λύκους", τόσο οργισμένους που προκαλούν καταστροφική βία, τόνισε ο Στούαρτ Μακάρθουρ, αναπληρωτής διευθυντής του FBI, αρμόδιος για την αντιτρομοκρατία. "Ένα κομμάτι της αποστολής μας είναι να εντοπίζουμε και να εξουδετερώνουμε τέτοιες απειλές, πριν εκδηλωθούν", επισήμανε.

Η επίθεση στο κέντρο της Πόλης της Οκλαχόμα τον Απρίλιο του 1995 προκάλεσε το θάνατο 168 ανθρώπων. Ο δράστης Τίμοθι Μακβέι καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 2001. Ο Μακβέι συνελήφθη επειδή κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες αυτοκινήτου.

Το FBI υπογράμμισε πως αυτού του είδους οι εξτρεμιστές εντοπίζονται συχνά εξαιτίας των πλαστών πινακίδων στα αυτοκίνητά τους, τα πλαστά προσωπικά τους έγγραφα, τα οποία συχνά φτιάχνουν οι ίδιοι και της φρασεολογίας που χρησιμοποιούν.

"Η ιδεολογία τους προωθεί τη βία", είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός πράκτορας Κέισι Κάρτι.

Το 2009 δέκα άτομα της κατηγορίας αυτής καταδικάστηκαν από αμερικανικά δικαστήρια, αλλά μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός τους διπλασιάστηκε.

"Μπορούμε να τους συναντήσουμε σε όλη τη χώρα", προσθέτει ο Μακάρθουρ. Αυτοί που ασπάζονται την συγκεκριμένη ιδεολογία προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και όλα τα επίπεδα μόρφωσης. Συνήθως διώκονται για οικονομικά εγκλήματα, διευκρίνισε ο ίδιος.

SHARE:

24Media Network