Νέα άρνηση της Λεπέν να συνεργαστεί με τις ανακριτικές Αρχές

Νέα άρνηση της Λεπέν να συνεργαστεί με τις ανακριτικές Αρχές

Κλήτευση έλαβε η Μαρίν Λεπέν από τις ανακριτικές Αρχές για την υπόθεση των βοηθών της στο Ευρωκοινοβούλιο. Αρνείται να προσέλθει ενώπιον των αρχών

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν κλητεύτηκε από τις ανακριτικές αρχές, με ανοικτό το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών, στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποψίες που υπάρχουν ότι κοινοβουλευτικοί βοηθοί του κόμματός της, του Εθνικού Μετώπου, εργάζονταν και πληρώνονταν με ευρωπαϊκά κεφάλαια σε εικονικές θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η οποία εμφανίζεται ως το φαβορί στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, επιβεβαίωσε σε μια επιστολή που εστάλη στους δικαστές ότι δεν θα ανταποκριθεί στην κλήτευση προτού ολοκληρωθεί η προεκλογική εκστρατεία, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της, Ροντόλφ Μποσελί.

Επίσης ο δικηγόρος Μαρσέλ Σεκαλντί είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η Λεπέν γνωστοποίησε στους ανακριτές ότι δεν παρουσιασθεί ενώπιόν τους πριν από το τέλος της εκστρατείας.

“Φυσικά δεν θα προσέλθει”, τόνισε ο Σεκαλντί επικαλούμενος την κοινοβουλευτική ασυλία της.

Στην έρευνα αυτή, οι ανακριτές επιδιώκουν να μάθουν εάν το Εθνικό Μέτωπο οργάνωσε ένα σύστημα προκειμένου να αποζημιώνει στελέχη ή εργαζόμενους του κόμματος στη Γαλλία με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των συμβάσεων των βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα