Νέα θεωρία: Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν γυναίκα

default image

Τι υποστηρίζει ο συγγραφέας του βιβλίου που έφερε στο φως αυτή τη θεωρία.

Μπορούν οι κτηνώδεις δολοφονίες που αποδίδονται στον Jack τον Αντεροβγάλτη να έχουν διαπραχθεί από μία γυναίκα, που εργαζόταν στο φιλανθρωπικό έργο, σε μία διεστραμμένη απόπειρά της να φέρει στο φως τις οδυνηρές συνθήκες στο East End του Λονδίνου;

Αυτή είναι η θεωρία που προβάλλεται σε ένα νέο μυθιστόρημα σχετικά με τον κατά συρροή δολοφόνο της βικτωριανής εποχής, του οποίου η ταυτότητα έχει απασχολήσει τους εγκληματολόγους για περισσότερο από έναν αιώνα.

Επιμέλεια: Άλκηστις Καραλή

Στο αποκορύφωμα των δολοφονιών, το 1888 στο Whitechapel του ανατολικού Λονδίνου, ο Jack ο Αντεροβγάλτης, σκότωσε πέντε γυναίκες και αφαίρεσε τα εσωτερικά και γεννητικά τους όργανα, με τέτοια χειρουργική ακρίβεια, ώστε πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για γιατρό.

Ο συγγραφέας William J. Perring, στο βιβλίο του για το χρονικό και τη ζωή του τελευταίου θύματος του Jack του Αντεροβγάλτη, “The Seduction of Mary Kelly”, εγείρει την πιθανότητα ότι πιθανώς δεν ήταν ο “Jack” ο Αντεροβγάλτης, αλλά η “Julia”, μία στρατιώτης του Στρατού της Σωτηρίας.

Ο κύριος Perring, 63 ετών σήμερα, ο οποίος γεννήθηκε στο ανατολικό Λονδίνο, είναι γοητευμένος από τις δολοφονίες για σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα, ενώ είναι επιφυλακτικός σχετικά με μερικούς από τους υπόπτους που έχουν προβάλλει οι “ripperologists” κατά τον τελευταίο αιώνα.

Ο κύριος Perring δηλώνει ότι “η πλειοψηφία των “πραγματολογικών” βιβλίων υποδεικνύουν μη πιθανούς υπόπτους” και ότι δεν πιστεύει “ότι στην ιστορία των κατά συρροή δολοφόνων, υπήρξε ποτέ κάποιος που να ήταν διάσημος εκ των προτέρων.” “Το πιο πιθανό είναι ότι ήταν κάποιος που δεν έχουμε ακούσει ποτέ και σίγουρα μια γυναίκα θα ήταν ιδανική γι’ αυτό. Η θεωρία μου είναι πιο πιθανή από πολλές άλλες. Το βιβλίο μου δεν είναι απλά ένα μυθιστόρημα, αλλά μία πιθανή λύση του μυστηρίου γύρω από τον Αντεροβγάλτη”, πρόσθεσε ο 63χρονος συγγραφέας.

Στο βιβλίο σκιαγραφείται ένα ενδιαφέρον και απροσδόκητο κίνητρο για την εθελόντρια του Στρατού της Σωτηρίας, που μπορεί να κρύβεται πίσω από τις άγριες δολοφονίες – το να βοηθήσει τους απελπισμένους κατοίκους του Whitechapel.

Ο κύριος Perring υποστηρίζει ότι οι δολοφονίες είχαν ένα απρόσμενο αποτέλεσμα – επέστησαν την προσοχή του ευρύτερου κόσμου στις άθλιες συνθήκες που υπέμεναν όσοι ζούσαν στις φτωχογειτονιές της πόλης. “Οι δολοφονίες του Αντεροβγάλτη έκαναν παραδόξως πολύ καλό στο East End. Κάποιος έριξε φως στο πόσο φρικτές ήταν οι συνθήκες. Υπήρχε κάθε είδους κοινωνικό έργο και οι καλές πράξεις έπειτα”, όπως είπε ο συγγραφέας.

Το βιβλίο ακολουθεί τη ζωή της Mary Jane Kelly, η οποία ήταν περίπου 25 ετών όταν δολοφονήθηκε. Είχε ξανθά μαλλιά, γαλάζια μάτια, ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και λέγεται ότι ήταν πολύ όμορφη. Με καταγωγή από το Cardiff, έφτασε στο Λονδίνο το 1844 και πιστεύεται ότι δούλευε σε έναν οίκο ανοχής πρώτης κατηγορίας στο West End, αλλά λόγω κάποιας κακοτυχίας, που πιθανώς να συνδέεται με το ποτό, βρέθηκε στο East End. Βρέθηκε νεκρή σε ένα σπίτι στο Miller’s Court, στις 9 Νοεμβρίου του 1888, ακρωτηριασμένη σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να αναγνωριστεί, ενώ δεν βρέθηκε κανένα μέλος της οικογένειάς της για να παρευρεθεί στην κηδεία.

Η σκέψη ότι ο Jack ο Αντεροβγάλτης μπορεί στην πραγματικότητα να μην ήταν άντρας, εισηγήθηκε για πρώτη φορά από τον επικεφαλής επιθεωρητή, Frederick Abberline, μία φιγούρα – κλειδί για την έρευνα εκείνης της εποχής. Σύμφωνα με τον Donald McCormick, συγγραφέα του βιβλίου του 1959, “Η Ταυτότητα του Jack του Αντεροβγάλτη”, ο αστυφύλακας έγειρε τη θεωρία σε μία συζήτηση με τον μέντορά του, τον Δρ. Thomas Dutton, μετά τη δολοφονία της Mary Kelly. Διατύπωσε τη θεωρία ότι μία γυναίκα δράστης είχε λογική, καθώς θα μπορούσε να παρακολουθεί τους δρόμους του Whitechapel με ευκολία, αφού ολόκληρο το Λονδίνο έψαχνε για έναν άντρα.

(Πηγή: Daily Mail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα